Települési hírek

Zaol.hu – A jövő héttől indul a zsűrizés Kanizsán a legszebb konyhakertek versenyen

A jövő héten kezdi meg a munkát az ötfős szakmai zsűri, amely a legszebb konyhakertek versenyre nevezett veteményeseket, balkonokat, gyümölcsösöket értékeli.

A részletekről tartott tegnapi sajtótájékoztatón Tóth Nándor alpolgármester felidézte: 6. alkalommal csatlakozott a város a Karcagról indult programhoz, amelynek elsődleges célja idén is a lakókörnyezet szebbé tétele. Kiemelte azt is: a kanizsaiak ebben élen járnak, ugyanis az évek során 21 országos díjjal illették a helyi, környékbeli kerteket.

– Idén 48 kertművelő nevezte birtokát a megmérettetésre – ezt dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó mondta el. Majd hozzátette: a jelentkezők kétharmada zártkerti kategóriában indul. És a mezőnyben nem csak felnőttek vannak, óvoda és bölcsőde is indul a versenyen. Több olyan kerttulajdonos is van, akik a korábbi években is nevezték a kertjüket.

– A kerteket jövő héttől folyamatosan látogatja majd a jól összeszokott zsűri: Nemes Anna, Konrád-Németh Cecília, Kálovics Andrea, Lancsák Lajos, illetve jómagam – folytatta Szabados Gyula. – Egy hónapig tart az értékelés időszaka. Augusztus végén lesz az eredményhirdetés, az ünnepélyes gálára pedig a hagyományokhoz híven szeptember elején kerül sor.
Forrás:https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-jovo-hettol-indul-a-zsurizes-kanizsan-a-legszebb-konyhakertek-versenyen-2430496/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük