Települési hírek

Kazár – Kazáron is keresik a legszebb konyhakerteket, mutatjuk, meddig nevezhetnek a lakosok

Kazáron is meghirdetik a Legszebb konyhakert című kezdeményezést, a település kerttulajdonosai hét kategóriában nevezhetnek július 15-ig a kiírásra.

A község közösségi oldalán jelent meg a tájékoztatás, amely szerint Kazár is csatlakozik a Sári Kovács Szilvia ötletgazda-programigazgató, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei című programhoz. Mint írták a Magyar Örökség díjas kezdeményezéshez minden helyi kertművelő személy vagy közösség csatlakozhat. Az érdeklődők a polgármesteri hivatalban igényelhetik a jelentkezési lapokat, amelyeket – a kitöltés követően – szintén ott adhatnak le július 15-ig, szombatig.

Erkélyek és minikertek is indulhatnak a megmérettetésen

A bejegyzésben emellett arra is kitértek, hogy összesen hét kategóriába nevezhetnek a helyi lakosok. Így például versenybe szállhatnak az erkélyen kialakított balkonnal, a 10-50 négyzetméteres mini, illetve az 50 négyzetméter feletti normál kertekkel, illetve az óvodák, iskolák, vagy egyéb szervezetek által művelt területtel a közösségi csoportban. Emellett megmérettethetik magukat három zárkert – zöldséges, gyümölcsös, vagy vegyes – kategóriában is. A kazári Legszebb konyhakert című program koordinátorainak szerepét Gecse Krisztián és Hadusovszki Abigél Lili tölti be. A kerteket két alkalommal tekintik majd meg, előzetes időpont egyeztetést követően. Az eredményekre idén szeptember 22-én derül majd fény.

Forrás:https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/07/kazaron-is-keresik-a-legszebb-konyhakerteket-mutatjuk-meddig-nevezhetnek-a-lakosok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük