Települési hírek

Mezőberény Zöld óvoda címet nyert a berényi intézmény

Zöld Óvoda címet nyert a Mezőberényi Talentum Református Óvoda. Az Energiaügyi Minisztérium 2022-ben tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Zöld Óvoda elnevezésű nyílt pályázatot.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és az oklevelek átadását a közelmúltban, szakmai nap keretében tartották Budapesten a Pénzügyminisztériumban. Dr. Raisz Anikó, környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár megnyitó beszédben felhívta a figyelmet a gyermekeknél egyre gyakrabban előforduló – természethiány zavarra – az egyre nagyobb mértékű természettől való elszakadásra. Hangsúlyozta az ökopszichológia szerepét az újrakapcsolódás elősegítésében.

A nyertes óvodák részére az okleveleket Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkár adta át. A szakmai nap keretében négy előadás is elhangzott a természet közeli, erdei környezettudatos nevelés témakörében.

A mezőberényi óvodában az elmúlt hét év alatt folyamatosan teremtették meg a környezettudatos magatartás-formálás pedagógiai lehetőségeit. Kiskerteket telepítettek, melyekkel idén második alkalommal neveztek be a Legszebb konyhakertek pályázatra. A bibliai történeteken keresztül sok élőlénnyel ismerkedhettek meg óvodásaik. Kerti szerszámokkal, nagyítókkal, ismeretterjesztő könyvekkel gazdagították az intézmény eszközparkját, csoportjaikban szelektíven gyűjtik az újrahasznosítható hulladékokat, városi szinten felvállalták a használt sütőolaj begyűjtését.

A felnövekvő generáció számára, olyan ökopraktikákat tanítanak, melyek segítik a fenntarthatóság hosszú távú biztosítását, valamint igyekeznek az újrakapcsolódás érdekében minél több élményszerző sétára, kirándulásra elvinni a gyerekeket.

Forrás:https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/06/zold-ovoda-cimet-nyert-a-berenyi-intezmeny

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük