Települési hírek

Magyargencs – Bogrács- és grillparti Magyargencsen

Magyargencs Község Önkormányzata harmadik alkalommal rendezte meg a Bogrács- és grillpartit. A családias hangulatú rendezvényt díjátadó, egészségnap és gyermekprogramok is színesítették.

A település játszóterének környékén már kora reggel gyülekeztek a csapatok, hogy minél finomabb ételeket készítsenek a zsűri tagjainak, akik az íz mellett a tálalást is árgus szemekkel figyelték. Végül a 13 csapat közül Boros Viktória és csapata szerezte meg az első helyet.

Ezen az alkalmon adták át a „Magyarország legszebb konyhakertjei” program díjait is, a zsűri által a legszebbnek ítélt konyhakert büszke tulajdonosa Nagy Ibolya lett, második helyen Vida Gábor, harmadik helyen Horváth Lászlót végzett. Az internetes szavazáson Borosné Süle Melinda kapta a legtöbb voksot. Szintén itt jutalmazták a gyermekeknek meghirdetett rajzpályázat legjobbjait is, elismerésben részesült Bálint Antónia Miléna, Biczó Bíborka Anna, Hári Ármin, Hári Marcell, Rátosi Ramóna, Süle Bendegúz Ferenc, Szakács Zalán és Trestyén Brájen Brendon.

A Bogrács-party alkalmával egészségnapot is tartottak a községben, a felállított egészségügyi sátorban vérnyomás-koleszterin-vércukor mérésből 33-at, érszűkület vizsgálatból 27-et végzett Thoma Elek, Magyargencs háziorvosa, Meggyesiné Horváth Mária asszisztens valamint Böröczky Borbála védőnő. Ezzel párhuzamosan a kultúrházban véradást szerveztek, ahol 26-an éltek a lehetőséggel és segítettek embertársaiknak.

Fotó: Önkormányzat

A gyermekeket a főzés ideje alatt lufibohóc, arcfestés, csillámtetoválás, trükkös bringák várták. Az idei rendezvény is nagyon jól sikerült, így biztosak lehetünk a jövő évi folytatásban.

Forrás:https://www.veol.hu/helyi-kozelet/2023/09/bogracs-es-grill-parti-magyargencsen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük