Települési hírek

Nagykanizsa – Átadták a „Magyarország legszebb konyhakertjei” verseny helyi díjait

Ünnepélyes díjátadót tartottak ma délben a Vasemberházban. A „Magyarország legszebb konyhakertjei” verseny díjazottjait Dénes Sándor polgármester köszöntötte. – Szeretném megköszönni magam és a város közössége nevében is, és természetesen szeretném megköszönni Gyulának és csapatának, aki ezt koordinálja, mert meg kell szólítani az embereket. A gyermekeket is néha nemcsak megszólítani, hanem kézen is kell fogni, és akkor egy picit könnyebben érünk célt – fogalmazott Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Cseresnyés Péter beszédében kiemelte, hogy napjainkban mennyire fontos a rendelkezésre álló földterületek hasznosítása, és megköszönte a résztvevőknek azt az áldozatos munkát, amit kertjeikben végeznek. – Mindenkinek nagyon köszönöm a jelentkezését is, mert ahhoz bátorság kell, hogy az ember beengedje a családba, beengedje a kiskertbe az idegent, még akkor is, hogy ha van dicsekvésre okot adó eredmény. Mindenkinek köszönöm, hogy megmutatta azt, hogy a föld szeretetével, a növények szeretetével, egyáltalán a munka szeretetével milyen eredményeket lehet elérni – mondta Cseresnyés Péter, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Az eseményen bemutatta a Hagyományok-Ízek-Régiók elnevezésű programot Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiaci ügyekért felelős helyettes államtitkára, majd kategóriánként adták át a verseny helyezettjeinek díjait. Tóth Ferenc és felesége nemcsak a helyi, hanem az országos versenyben is nyert. – Nagyon jó érzés. Egyrészt azért, mert olyanért kaptunk elismerést, amit nagyon szeretünk csinálni. Mi nagyon szeretjük a földet, hasonló gondolkodású emberek vagyunk. Nagyon jól összetalálkoztunk, és az eredményét most arattuk le – árulta el Tóth Ferencné „A legszebb konyhakertek” verseny normál kategóriájának nyertese. Nagykanizsa hatodik alkalommal nevezett a „Magyarország legszebb konyhakertjei” versenyre. A megmérettetés hét kategóriájában idén összesen 48 résztvevő indult.

Forrás:https://kanizsaujsag.hu/hir/201809/atadtak-a-magyarorszag-legszebb-konyhakertjei-verseny-helyi-dijait

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük