Települési hírek

Budaörs – A kertbarátok eredményei és tervei

A budaörsi szervezetek között igen aktív a Kertészek és Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre. A havonkénti, jó hangulatú találkozókon kívül évente több akciót szerveznek, gyakran látható a kezük munkája városunkban.

-Eredményes évet zárt a Kertészek és Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre? –kérdeztem Baráthné Bátai Beatrixet, a kör elnökét.

– A 2017. évet is a NYITNIKÉK tavaszváró rendezvényünkkel kezdtük, hatodik alkalommal. Egyre több budaörsi kerttulajdonos jön el, hogy beszerezze vetőmagját, mely helyben szedett, tavasszal ültethető, szaporítható évelő növényeket jelent. Itt működik a csere-bere!
Gyógynövénykert-látogatás mindig június elején aktuális, egyik tagunk kertjében, ahol magról vetett pici cserepes gyógy- és fűszernövények találnak gazdára.

Évről évre a Föld napján a MÁV – pályaudvar kis kertjét újítjuk fel friss árvácskával, napvirággal. Az évelő bokrokat megmetsszük. Már budaörsi lakosok is csatlakoztak hívásunkra.
Az Úrnapján részt veszünk a virágszőnyeg díszítésében. Újabb és újabb aktuális eseményt rakunk ki virágokból.
Az augusztus termésben és virágban gazdag, melyet a Budaörs Napja keretében bemutatunk a budaörsi lakosoknak. A termés-szőnyeg készítése egyre ismertebb és sikeresebb.
Jól működik a háziállat- és kiskertbemutató is.

Milyen feladatok szerepelnek a 2018-as év tervében?

-Az évet lezárva megbeszéltük a 2018. évi teendőinket, mely a tavasz beköszöntével vár ránk. A Heimatmuseum épülete után a kertje is megújul. Már 300-nál több tulipánhagymát ültettünk el és idén  „Budaörs rózsasor” kerül a múzeum utcai ablakai alá, mely egy év múlva már megmutatja csodálatos virágát, díszítve ezzel a főutcát is.

Ebben az évben is benevezünk  „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei versenybe. Májustól lehet jelentkezni a kertbaratok@gmail.com vagy a 06 30 3650772 telefonon.
Nagyon fontos esemény lesz októberben az őszibarack-tájfajták telepítése. Ez a kezdeményezésünk 2011 óta tart, már hatodik éve.
Áprilisban a faiskolában meglátjuk, hány szemzett kis fa eredt meg és meghirdetjük. Ezekből bárki kaphat. Szeretnénk, ha Budaörs híres, finom őszibarackfajtái nemcsak a magánkertekben jelennének meg, hanem a piacunkon is.

Sok sikert, jó munkát, jó egészséget kívánunk a kertbarátoknak!
s.k.

Forrás:http://www.minalunk.hu/Budaors/index.php?n=5&tartalom_id=39235&area=201

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük