Települési hírek

Kunszentmárton – Kilencvenévesen nyert különdíjat kertjével

Kunszentmárton idén már ötödik alkalommal nevezett be „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje című versenybe. A vetélkedés célja, hogy visszahozza és népszerűsítse a ház körüli növénytermesztést.
A különdíjat idén Nagy Istvánné Szóró Erzsébet kapta, aki Istvánházán él. Kilencvenévesen, fiatalokat megszégyenítő gondossággal ápolja növényeit. Ahogy mondja: egy kapálás felér egy esővel. Az ő kertje volt a legtisztább.

Szűcs Borbála és Szűcs Luca, mint legfiatalabb kertészkedők vehették át jutalmukat. Fekete József madárbarát kertjéért és különleges növényeiért kapott különdíjat. Mini kategóriában mindhárom díjazott szociális bérlakás udvarán alakította ki kiskertjét.

Külön értékelték a normál, a zártkert zöldséges, a zártkert vegyes és a közösségi kert kategóriában indult versenyzők portáit. Közösségi kert kategóriában a Munkás Szent József Szociális Szövetkezet kertje lett a legszebb.

Jövőre folytatódik a verseny. Kunszentmárton újratelepítésének háromszázadik évfordulója alkalmából az önkormányzat azt szeretné, ha sokkal többen mernék megmutatni munkájukat.

Joó Zsuzsa

Forrás:https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kilencveneves-kulondijas-egy-kapalas-feler-egy-esovel-1301483/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük