Kormány.hu – Folytatódik a kertművelést népszerűsítő program

„A legszebb konyhakertek” országos program kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az otthoni kertgazdálkodás minél elterjedtebb és népszerűbb elfoglaltság legyen – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn, a Herman Ottó Konferencia Központban megrendezett évértékelő és program-meghirdető ünnepségen.

Kis Miklós kiemelte, Magyarország Kormánya számára továbbra is stratégiai kérdés az egészséges, biztonságos, GMO-mentes élelmiszer-előállítás. Ebben munkájukkal, nagyon fontos szerepet töltenek be a konyhakertek tulajdonosai.

Az államtitkár hangsúlyozta, a Kárpát-medencében egyedülálló mezőgazdasági adottságokkal rendelkezünk. A konyhakertünk ugyan csak a természet kicsiny szelete, mégis próbára teszi az erőt, az ügyességet és az akaratot. Az eredmény pedig minden egyes alkalommal kárpótlásul szolgál, hiszen a kertben termő friss növényekkel színesíthető az étrend, és a gondosan művelt kert pedig biztosíthatja egy-egy család önellátását is.

A „Legszebb konyhakertek” program tehát olyan komplex elképzeléssé nőtte ki magát az évek során, amely szavatolja létjogosultságát az agráriumban. A programot 2012-ben Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere hívta életre. Azóta a kezdeményezés sikerprogrammá vált, hiszen az elmúlt években határon innen és határon túlról több mint 1500 település, közel 43 ezer kertművelővel csatlakozott és nevezett a megmérettetésre. A töretlen érdeklődésnek köszönhetően a jövő évben újra meghirdetésre kerül a program.

(AM Sajtóiroda)

 

 

 

 

Forrás:http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/videkfejlesztesert-felelos-allamtitkarsag/hirek/folytatodik-a-kertmuvelest-nepszerusito-program;

https://www.farmit.hu/uzletvitel/2018/11/12/folytatodik-kertmuvelest-nepszerusito-program;

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük