Települési hírek

Rendkívül sikeres „A legszebb konyhakertek” program

„A legszebb konyhakertek” országos program kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az otthoni kertgazdálkodás minél elterjedtebb és népszerűbb elfoglaltság legyen, mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Herman Ottó Konferencia Központban megrendezett évértékelő és program-meghirdető ünnepségen.

Kis Miklós kiemelte, Magyarország Kormánya számára továbbra is stratégiai kérdés az egészséges, biztonságos, GMO-mentes élelmiszer-előállítás: ebben munkájukkal nagyon fontos szerepet töltenek be a konyhakertek tulajdonosai is.

A Kárpát-medencében egyedülálló mezőgazdasági adottságokkal rendelkezünk. A konyhakertünk ugyan csak a természet kicsiny szelete, mégis próbára teszi az erőt, az ügyességet és az akaratot, olvasható az AM Sajtóiroda híréből. Az eredmény pedig minden egyes alkalommal kárpótlásul szolgál, hiszen a kertben termő friss növényekkel színesíthető az étrend, a gondosan művelt kert pedig biztosíthatja egy-egy család önellátását is. A „Legszebb konyhakertek” program tehát olyan komplex elképzeléssé nőtte ki magát az évek során, ami szavatolja létjogosultságát az agráriumban.

A programot 2012-ben Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere hívta életre. Azóta a kezdeményezés sikerprogrammá vált, hiszen az elmúlt években határon innen és túlról több mint 1500 település, közel 43 ezer kertművelővel nevezett a megmérettetésre. A töretlen érdeklődésnek köszönhetően jövőre újra meghirdetésre kerül a program.

Összeállította: Csomor Zsolt

Forrás: https://www.agraragazat.hu/hir/rendkivul-sikeres-legszebb-konyhakertek-program

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük