2019. Csatlakozás, versenyszervezés

2019. évi csatlakozás a programhoz, a helyi verseny lefolytatásához

PROGRAMFELHÍVÁS!

Kovács Szilvia programigazgató– Karcag város alpolgármestere – „A legszebb konyhakertek”Magyarország legszebb konyhakertjei országos programban való részvételre hívja fel Magyarország valamennyi településének Önkormányzatait/Szervezeteit/Egyesületeit!

Szeretnénk, ha minél több településen „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lefolytatásával összegyűjtenék azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan saját módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termelnek.

A program célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kapjon kellő elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hiszen így az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhet a generációk között.

Csatlakozásra hívunk tehát minden határon innen és határon túl lévő település önkormányzatát, szervezetét vagy akár magánszemélyét, akik kedvet és erőt éreznek ahhoz, hogy részesei legyenek e programnak: településükönmeghirdetik „A legszebb konyhakertek” versenyt, összegyűjtik a jelentkezéseket, lezsűrizik a nevezett kerteket, majd a kategóriák első helyezettjei közül a legszebbeket jelölik Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra.

A programmal szeretnénk

  • A kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem
  • A díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket, gyümölcsöket
  • A kertművelő ember munkáját megbecsülni, mindenki elé példáként állítani
  • Konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, azt minél több embernek átadni
  • A birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy
  • Milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.

A csatlakozást követően a helyi versenyt lebonyolíthatják: önkormányzatok, különböző civil szervezetek, Kertbarát Körök, IKSZT-ek, óvodák, iskolák, lakóközösségek, szövetkezetek, református egyházközségek, katolikus plébániák, de akár magánszemélyek is.

2018. évben 370 település több mint 11.000 kertművelője vett részt a programban.

2019-ben szeretettel várjuk az Önök településének csatlakozását és Kertjeiknek nevezését!

FONTOS! Önkormányzati, Óvodai és Iskolai kertjüket a Közösségi kategóriában feltétlenül nevezzék be, mert ebben az évben ezeket külön díjazásban részesítjük MAGYARORSZÁG LEGSZEBB ÖNKORMÁNYZATI / ÓVODAI / ISKOLAI KONYHAKERT országos díjjal.

Csatlakozási határidő: 2019. április 30.

LEGYEN ZÖLDSÉGES/GYÜMÖLCSÖS KERT MAGYARORSZÁG MINDEN BALKONJÁN, UDVARÁN ÉS KERTJÉBEN!

Országos Programfelhívás 2019. letölthető

Szándéknyilatkozat 2019. letölthető

Legyenek Önök is “A legszebb konyhakertek” csapat tagjai!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük