Híreink

2019. Csatlakozás, versenyszervezés

2019. évi csatlakozás a programhoz, a helyi verseny lefolytatásához

PROGRAMFELHÍVÁS!

Kovács Szilvia programigazgató– Karcag város alpolgármestere – „A legszebb konyhakertek”Magyarország legszebb konyhakertjei országos programban való részvételre hívja fel Magyarország valamennyi településének Önkormányzatait/Szervezeteit/Egyesületeit!

Szeretnénk, ha minél több településen „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lefolytatásával összegyűjtenék azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan saját módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termelnek.

A program célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kapjon kellő elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hiszen így az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhet a generációk között.

Csatlakozásra hívunk tehát minden határon innen és határon túl lévő település önkormányzatát, szervezetét vagy akár magánszemélyét, akik kedvet és erőt éreznek ahhoz, hogy részesei legyenek e programnak: településükönmeghirdetik „A legszebb konyhakertek” versenyt, összegyűjtik a jelentkezéseket, lezsűrizik a nevezett kerteket, majd a kategóriák első helyezettjei közül a legszebbeket jelölik Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra.

A programmal szeretnénk

  • A kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem
  • A díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket, gyümölcsöket
  • A kertművelő ember munkáját megbecsülni, mindenki elé példáként állítani
  • Konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, azt minél több embernek átadni
  • A birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy
  • Milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.

A csatlakozást követően a helyi versenyt lebonyolíthatják: önkormányzatok, különböző civil szervezetek, Kertbarát Körök, IKSZT-ek, óvodák, iskolák, lakóközösségek, szövetkezetek, református egyházközségek, katolikus plébániák, de akár magánszemélyek is.

2018. évben 370 település több mint 11.000 kertművelője vett részt a programban.

2019-ben szeretettel várjuk az Önök településének csatlakozását és Kertjeiknek nevezését!

FONTOS! Önkormányzati, Óvodai és Iskolai kertjüket a Közösségi kategóriában feltétlenül nevezzék be, mert ebben az évben ezeket külön díjazásban részesítjük MAGYARORSZÁG LEGSZEBB ÖNKORMÁNYZATI / ÓVODAI / ISKOLAI KONYHAKERT országos díjjal.

Csatlakozási határidő: 2019. április 30.

LEGYEN ZÖLDSÉGES/GYÜMÖLCSÖS KERT MAGYARORSZÁG MINDEN BALKONJÁN, UDVARÁN ÉS KERTJÉBEN!

Országos Programfelhívás 2019. letölthető

Szándéknyilatkozat 2019. letölthető

Legyenek Önök is “A legszebb konyhakertek” csapat tagjai!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük