Paks – Keresik a legszebb konyhakertet

Először vesz részt a „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” országos programban Paks. A verseny helyi fordulóját az Agrongineer Bt. és a Paksi Kertbarátok Egyesülete közösen szervezi, nevezni június 15-ig lehet. A jelentkezési lapokat a polgármesteri hivatal portáján, a Spájz helyitermék-piacon, Turisztikai Információs Irodában és a Falugazdász Irodában lehet átvenni, és kitöltve is ezek valamelyikére kell visszajuttatni.

Nevezni balkon, mini (ötven négyzetméterig) és normál (ötven négyzetméter felett), illetve zártkert 1 (zöldséges), zártkert 2 (gyümölcsös) és zártkert 3 (vegyes) kategóriában lehet, valamint közösségek, csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek, önkormányzat számára is meghirdették a versenyt.

A helyi zsűri tagjai június elseje és augusztus 15. között két alkalommal tekintik majd meg a benevezett kerteket. Eredményhirdetés augusztus 15-én lesz.

A program célja, hogy a kertművelők munkája kellő elismerést kapjon, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet.

Hanol Erzsébet

Forrás:https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/keresik-a-legszebb-konyhakertet-1602163/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük