Települési hírek

Nagyesztergár – Száz facsemetével gazdagodott Nagyesztergár

Száz facsemetét ültettek el a napokban a kis bakonyi faluban, számolt be lapunknak Szirbek Tiborné polgármester asszony.

A rendszerváltozás óta nem volt Magyarországon olyan fásítási kezdeményezés, ami annyi települést mozgatott volna meg, mint az Agrárminisztérium Településfásítási Programja, melyet az Országfásítási Program részeként indított az agrártárca 2020 júniusában. A célja, a levegőminőség javulása, a zöldterületek bővülése. Országszerte 475 településen ültetnek el több mint 12 ezer csemetét. E célok megvalósítását segítve, a társadalmi felelősségvállalás jegyében csatlakozott a programhoz a Bakonyerdő Zrt. az idén tavasszal. A működési területén lévő önkormányzatoknak, közintézményeknek közel húszezer saját nevelésű erdeifenyő csemetét ajándékozott.

– Örömmel fogadtuk az erdészet felajánlását, annál is inkább, mert a tavalyi országos pályázatunk keretében nem sikerült kisfákhoz jutnunk. Az erdeifenyő csemetéket közmunkásaink ültették el a falu három pontján. Került belőle a falutáblák köré, pótoltuk az önkormányzati hivatal környékén elöregedett tujákat, fenyőket és egy fasort létesítettünk a temetőben – számolt be a faültetésről a faluvezető.

A település csatlakozott „A legszebb konyhakertek„ – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz is, ezzel is tovább erősítve a tavaly elnyert kiváló minősítésüket a Virágos Veszprém megyéért közterület-szépítési versenyen.

Forrás:https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szaz-facsemetevel-gazdagodott-nagyesztergar-4593253/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük