Nagykanizsa – Hamarosan indul a zsűrizés

Hamarosan indul a zsűrizés: a múlt héten lezárult a jelentkezés az „A Legszebb konyhakertek” helyi versenyére. A nevezéseket már összesítették, ennek tapasztalatiról sajtótájékoztatón számoltak be. Idén 48-an csatlakoztak a zöld mozgalomhoz.

Hatodik alkalommal hirdették meg a kertek versenyét Nagykanizsán. Tóth Nándor alpolgármester szerint a kezdeményezés beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen a vállalkozó kedvűek révén szebbé, otthonosabbá vált a város. Dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó hozzátette: míg az első években a szervezők a magas részvételi arányra törekedtek, idén a minőséget a mennyiség elé helyezték. Erre pedig garancia az is, hogy a jelentkezők elsöprő többsége korábban már sikerrel szerepelt a versenyen. – Az elmúlt öt év alatt innen volt a legtöbb jelentkező az országos versenyen. Csaknem 500 kertet neveztek be a tulajdonosaik, és gyönyörű eredmények születtek: 21 kert kapott országos díjat, ami Magyarországon messze a legeslegtöbb elismerést jelentette a nagykanizsai kerttulajdonosoknak – mondta.

Idén 48-an gondolták úgy, hogy övék a legtakarosabb kert. Az ötfős zsűri a napokban kezdi meg a munkát. – A növényállomány tisztaságán kívül odafigyelünk a kert összképére – már az utcáról belépve lesz egy benyomásunk, majd az udvaron azt nézzük, ki mennyire figyel oda a talaj- és növényvédelemre, milyen biológiai módszereket alkalmaznak a tulajdonosok, s vannak-e olyan praktikák, amelyeket esetleg másoknak is át tudnak adni – fogalmazott Kálovics Andrea, a Netta-Pannonia Kft. parkfenntartási referense.

A zsűrizés első fordulója július közepén ér véget, augusztus elején indul a második forduló, a nyár végére pedig már az eredmények is meglesznek.

 

https://kanizsaujsag.hu/hir/201806/hamarosan-indul-a-zsurizes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük