Települési hírek

Konyhakerttel is lehet versenyezni

Csatlakozva Kovács Szilvia karcagi alpolgármester kezdeményezéséhez, Százhalombattán is meghirdette „A legszebb konyhakertek” programot Vezér Mihály polgármester.
A program célja a kertművelés elismertetése, a konyhakerti zöldség-, fűszer-, gyógynövény- és gyümölcstermesztés népszerűsítése. Az év témája: „Tájfajtákat, régi, saját megőrzésű fajtákat a kertekbe!” A programban azok vehetnek részt, akik konyhakerti növényeket vagy gyümölcsöt termesztenek saját vagy bérelt földterületen. Nevezni a következő kategóriákban lehet: balkon, mini (50 négyzetméter alatt), normál (50 négyzetméter felett), zártkert 1. (zöldséges), zártkert 2. (gyümölcsös), zártkert 3. (zöldség és gyümölcs), közösségi (csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek által megművelt kertek).
Százhalombattán június 15-ig lehet nevezni a versenybe balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosaként vagy művelőjeként. A jelentkezési lapokat a Polgármesteri Hivatal A épületében lehet kérni és leadni.  Érdemes fotókat is készíteni a kertről, mert az segíti a bírálók munkáját és az országos díjra jelöléshez elengedhetetlen lesz. A benevezett kerteket június 1-je és augusztus 15-e között két alkalommal fogja megtekinteni a zsűri, előzetes időpontegyeztetés alapján. Az eredményhirdetésre szeptember 13-án, a Battai Napok megnyitóján kerül sor.
Az önkormányzat díjazásban fogja részesíteni a kategóriánkénti első három helyezettet és a kategóriák első helyezettjeit ajánlhatja a „Magyarország legszebb konyhakertje” díjra. Az országos helyezettek díja Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász bronz kisplasztikája, amit a tervek szerint ünnepélyes keretek között ad majd át Nagy István agrárminiszter és Kovács Szilvia programigazgató.

 

 

Forrás:http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=33127

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük