Martfű – Újra „A legszebb konyhakertek” Magyarország program Martfűn

Az ide évben hatodik alkalommal kapcsolódik Martfű Városa „A legszebb konyhakertek Magyarország” programhoz a Martfűi Városszépítő Egyesület szervezésében.

A Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere kezdeményezésére életre hívott program célja, hogy népszerűsítse a saját termelésű élelmiszerek konyhaasztalra kerülését, melyek fejlődését maguk a kert gondozói kísérhetik figyelemmel, visszatérve így a szüleink, nagyszüleink által megművelt kertekhez.

Az elmúlt években öt országos díjazott kert került ki településünkről, egy Zsófiában található kert örökös tagságot is szerzett. A díjakat, elismerő okleveleket a Vidékfejlesztési Minisztériumban vehették át a kerttulajdonosok.

Idén is várjuk a kerttulajdonosok jelentkezését, melyet követően két alkalommal látogat el – előzetes időpont egyeztetést követően – a helyi zsűri a benevezett kertekbe, majd a kitöltött értékelő lapok feltöltésre kerülnek az országos programba. A helyi zsűri javasolhatja a kategóriák győzteseit országos díjazásra.

Minden évben kiemelt szerepet kap a biokertészet, a komposztálás, a környezetet kímélő vízzel való ellátása a kerteknek.

Idén kiegészül a kertápolás a táji sajátosságokkal rendelkező, illetve saját megőrzésű régi növényfajták kertbéli gyarapításával.

Jelentkezési határidő: 2019. június 15.

Eredményhirdetés: Földünkért Világnap, 2019. október vége.

A kertprogram meghirdetése, részvételi feltételei, valamint a jelentkezési lap is letölthető a város honlapjáról, vagy átvehető Szekeres Mónika Gizellától az Ibolya Virágszalonban (5435 Martfű, Szolnoki út 69., tel.: +36/70-378-5638).

Idén is várjuk a kertek megművelőinek jelentkezését!

LEGYEN ZÖLDSÉGES/GYÜMÖLCSÖS KERT MAGYARORSZÁG MINDEN BALKONJÁN, UDVARÁN ÉS KERTJÉBEN!

Szekeres Mónika Gizella

program helyi koordináto

Forrás:http://www.martfu.hu/index.php?module=news&action=show&nid=247536

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük