Települési hírek

Nagykovácsi – Me­se­beli oá­zissá vál­toz­tatta a kert­jét Vámos Erika

A mű­sor­ve­zető egyik leg­na­gyobb szen­ve­dé­lye a ker­tész­ke­dés, nem meg­lepő, hogy ter­mé­nye­i­nek az egész kör­nyé­ken cso­dá­jára jár­nak.

Csodálatra méltó kerttel büszkélkedhet Vámos Erika! A TV2 műsorvezetője évtizedek óta Nagykovácsiban él, tágas otthonához pedig gyönyörű zöld terület tartozik.

Erika a kültéri munkától sem idegenkedik, hiszen ez igazi kikapcsolódás számára a fárasztó hétköznapok után. A kertjét az évek során igazi oázissá változtatta.

A GALÉRIÁÉRT KATT A KÉPRE!
A GALÉRIÁÉRT KATT A KÉPRE!

„Az egészséges étkezés híve vagyok, soha nem vásárolok felfújt, hatalmas zöldségeket és gyümölcsöket, a hipermarketek kínálatait is igyekszem elkerülni. A kertemben minden megterem, amire szükségem van: a különböző tökfélék, paradicsom, paprika, karfiol, répák, borsó, saláták és rengeteg cukkini valamint szinte minden típusú gyümölcs is”– mondta el a -nak Erika, aki kemény munkájának köszönhetően két évvel ezelőtt díjat is nyert.

„Beneveztem a legszebb konyhakertek versenyre, és a program lezárultakor különdíjban részesültem, amire nagyon büszke vagyok. A szakmai zsűri gyönyörűnek nevezte a kertemet és ígéreteinek tartották, ami óriási sikerélmény számomra. A kertészkedés szeretete még gyermekkoromra nyúlik vissza, édesapám tanított meg a termesztés fortélyaira, hatalmas területen termesztettünk zöldségeket. Beszélni is szoktam a növényeimhez, mert hiszem, hogy ettől szebben fejlődnek. Amikor odaköltöztem, a szakemberek azt mondták, a nagykovácsi termőtalajon semmi nem marad meg, hiszen Zsíroshegy elég agyagos, a sok munkának szó szerint meglett a gyümölcse, és az évek során egy kis gazdasággá vált a kertem” – fogalmazott mosolyogva a Több mint TestŐr háziasszonya.

Forrás:https://ripost.hu/cikk-vamos-erika-kert-zoldsegek-gyumolcsok-kerteszkedes-0605

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük