Települési hírek

Kiskunhalas – Hetedszer versenyeznek a kertészek

Kiskunhalas 2019-ben már hetedszer csatlakozott az országosan zajló „A legszebb konyhakertek” versenyhez, melyet hosszú évekkel ezelőtt Karcagon indítottak el. A helyi szervezők legnagyobb örömére idén is sok kerttulajdonos döntött úgy, benevez a megméretésre. A zsűri ezekben a napokban tartja a kertek szemléjének második körét.

A változékony időjárás eléggé megnehezítette a városunkban lévő kiskertek művelőinek dolgát. Először a szárazság, majd a hirtelen jött, csapadékos időjárás bosszantotta a kerttulajdonosokat. A napokban pedig igen változékony volt az idő, így szinte lehetetlen volt előre meghatározni, kell-e például locsolni az adott napon, a területeken.

– Ha az időjárás engedi, reggeltől estig kint vagyok a kertemben. Gyümölcsfákat én már évek óta nem ültetek, mert nem volt velük szerencsém, viszont a zöldségek gyönyörűek minden évben. Annyit termelek, amennyi nekem és a családtagoknak kell a konyhában. A kertészkedés nekem hobbi, kikapcsolódás, e nélkül el sem tudom képzelni az életem. Az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy az előző években a zsűri díjazta is a munkámat különböző helyezésekkel – mesélte Lakos Lászlóné kerttulajdonos.

A Legszebb konyhakertek verseny helyi zsűrijében mezőgazdasági szakemberek kaptak helyet idén is. Gyenizse László elárulta, milyen szempontokat vesznek figyelembe a szemle során.

– Örömmel tölt el, hogy most is sok szép kertet láthattunk a halasi versenyzők jóvoltából. Nekünk az a dolgunk, hogy ezek közül a szépen megművelt területek közül kiválasszuk a legkiemelkedőbbeket. Ilyenkor megnézzük, milyen növények kaptak helyet az adott kertben, hogyan van megoldva a locsolás, permetez-e a terület megművelője és persze az is nagyon fontos, milyen a termés. Annyi már most bizonyos, hogy nehéz helyzetben leszünk az értékeléskor – árulta el a zsűritag.

A díjátadásra, a szokott módon, szeptember második hétvégéjén kerül sor, a Szüreti Fesztivál keretében.

Forrás:http://halasmedia.hu/rovatok/kozelet/hetedszer-versenyeznek-a-kerteszek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük