Települési hírek

Paks – Díjkiosztó ünnepség – Pályázati díjakat is átadtak a paksi rendezvényen

A körte volt a Spájz főszereplője szombaton az Erzsébet Nagy Szálloda előtt. Matus Dóra szervező elmondta, hogy a termelők és kreatívok évente többször megrendezett vásárára mindig valamilyen szezonális termékkel készülnek, így esett a választás most a körtére

A visszatérőnek számító nagyszokolyi asszonyok segítségével lekvárt lehetett főzni, amelyhez az alapanyagot a dunaföldvári Rivnyák Sándor biztosította, aki a legnagyobb körte termő területtel rendelkezik a megyében. Az Ökocsiga jóvoltából játszóház várta a gyerekeket, Horváth János pedig ételszobrász workshopot tartott az érdeklődőknek.

Itt adták át „A legszebb konyhakertek” pályázat díjait is. Mini-balkon kategóriában Szabó Jánosné nyert, normál kert kategóriában Nagy György, míg a legszebb közösségi kertnek a Hétszínvirág óvodáét választotta a zsűri. A zöldséges zártkertek kategóriájában Ulbert Sándorné kertje lett az első, a vegyes zártkertek között pedig Harmat Béláé. Ebben a kategóriában megosztva hárman lettek második helyezettek: Feil József, Zuschlag János és Steigervald Ignác. Mindemellett sok különdíj is gazdára talált.

Matus Dóra ezúton is köszöni a szponzorok segítségét, és érdekességként elárulta, hogy negyedik éve szervezik meg a programot, ez már a tizenötödik Spájz volt, viszont az első, amelyen esett. Az érdeklődőket viszont ez sem tartotta távol.

Forrás:https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/palyazati-dijakat-is-atadtak-a-paksi-rendezvenyen-1864084/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük