Települési hírek

Hajdúsámson – Díjátadó ünnepség – Városnap és parkavató Hajdúsámsonban

Méltón ünnepelte Hajdúsámson várossá válásának 15. évfordulóját.

Abban a megtiszteltetésben részesült Hajdúsámson, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal a települést választotta ki idén a „Helyi értékek startja” Megyei Közfoglalkoztatás Kiállítás házigazdájának közel 40 kiállítóval a megyéből, így a városnapi fesztiválra látogatók szebbnél szebb standokkal és helyi értékekkel találkozhattak.

„A közfoglalkoztatás értéket teremt” – ez volt a kiállítás központi gondolata, amelyet Hoffman Imre, a közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár nyitott meg. – A programban vágóhidak, hús és tejfeldolgozók, tartósítóüzemek valósultak meg, melyek egybeesnek a Belügyminisztérium elképzeléseivel. A kormány a közmunkaprogramot átmeneti megoldásnak tekinti, a végleges cél, hogy a közfoglalkoztatott el tudjon helyezkedni a munkaerőpiacon – fogalmazott Hoffman Imre.

Köszöntőt mondott Tasó László országgyűlési képviselő, aki hangsúlyozta, hogy a közfoglalkoztatottak egy komoly, értelmes célért, közösen összefogva dolgoznak a mindennapokban. Rácz Róbert kormánymegbízott és Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte a jelenlévőket. A rendezvény házigazdája Antal Szabolcs polgármester beszédében kiemelte az elmúlt öt év nagyobb beruházásait, fejlesztéseit.

Külön hangsúlyozta az utak, járdák, orvosi rendelő építését, majd azzal folytatta, hogy a fejlődés nem állhat meg, folytatni fogják a megye 8. legnagyobb településeként. A közmunkaprogramról elmondta: komoly uborkaültetvényük van, foglalkoznak vadfácántenyésztéssel és -tartással is, amely egyedülálló programelem. Őshonos állatokat tartó telepük és természetesen a település üzemeltetését szolgáló alapvető programok is vannak.

A fesztivál második pillére volt maga a városnap, a városi cím elnyerésének 15. évfordulójának megünneplése, amelyet jelenlétével megtisztelt dr. Papp László, Debrecen polgármestere is.

– Hajdúsámson talán a legerősebb agglomerációs szövetségese Debrecennek, hiszen a város lakosságszám-növekedésének jelentős része debreceniekből áll. A megyeszékhelyen sok munkahely létesült az elmúlt években, amelyből Hajdúsámson is kamatozik – mondta a polgármester. A városnapot köszöntötte Tasó László országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is. A városdíjak átadására is sor került, idén is hét elismerést osztottak ki azoknak, akik a város életében kiemelkedően részt vesznek.

Antal Szabolcs polgármester és Dandé Lászlóné alpolgármester együtt, ünnepélyesen átadták a Hársfaligetet a rendezvénytéren. A hársfák ültetésére a helyi 15 éveseket kérték fel.

„A legszebb konyhakertek” nevezőinek eredményhirdetését is megtartották a nap folyamán. Természetesen nem maradhatott el a kettesfogathajtó- és a főzőverseny sem, a napot – melyre közel hatezren látogattak ki – színvonalas műsorokkal, nagyszabású koncertekkel és tűzijátékkal fűszerezték.

Dandé Melinda

Forrás:https://haon.hu/kultura/helyi-kultura/varosnap-es-parkavato-hajdusamsonban-3534237/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük