Híreink

Átadták a „Ments meg egy kertet!” program idei elismeréseit

A „Ments meg egy kertet!” felhívásban egy olyan társadalmi jellemformáló lehetőség rejlik, amivel érdemes minél szélesebb körben élni a közjó érdekében – jelentette ki László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a program díjátadóján, hétfőn, a Mezőgazdasági Múzeumban.

A helyettes államtitkár az eseményen arról beszélt, hogy az ember és a kert a kezdetek óta egymást feltételezi. A kertet az ember tervezi és műveli, az elhagyatott zöld területek azonban azt jelzik, hogy eljárt az idő a gazda felett és hiányzik gondoskodó figyelme. Ezt a feladatot vállalják át a „Ments meg egy kertet!” programban részt vevő iskolák, tanárok és diákok – emelte ki László Tibor Zoltán. Hozzátette: elismerés illet mindenkit, aki munkájával felelősséget érez az idősebb generáció felé, hogy erejével, szeretetével, szakértelmével támogatja a megfáradt karokat, pótolja a családi segítség hiányát.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Hangsúlyozta: a kezdeményezéshez csatlakozók a kertek megmentésén túl a társadalmi összetartozást is erősítik. A magyarság megerősödésének egyik fontos építőköve érzékenységünk visszanyerése honfitársaink, közösségünk gyengeségeinek meglátására és a hiányok pótlására – emelte ki a helyettes államtitkár. Kifejtette: meg kell köszönnünk a fiataloknak, hogy megértették ezt a fontos üzenetet és kellő időben ültetnek, öntöznek, ásnak, gyomlálnak, a közösség javára.

A 2019. évi „Ments meg egy kertet!” programban 26 – az agrártárca fenntartásában működő – iskola vett részt 495 diákkal, akik 634 munkanapon át 45786 m2-t műveltek meg, amiről összesen 61 láda, 246 csokor, 280 csomó, 954 darab, 11382 kg terményt takarítottak be. A díjátadón 8 intézmény példaértékű, 10 kiváló, 8  pedig a szép munkáért vehetett át díjat. A résztvevők oklevelet és ajándékcsomagot kaptak, valamint szakkönyvekre, kertészeti eszközökre, vetőmagokra felhasználható vásárlási utalványokat.

(AM Sajtóiroda)

Forrás:https://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/kornyezetugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/atadtak-a-ments-meg-egy-kertet-program-idei-elismereseit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük