Települési hírek

Nádudvar – Tízéves a Virágos Nádudvarért kertszépítő verseny

Szabó Béla és felesége nagy paprikatermelő; idén a virágos és a konyhakertjeik is mustra alá kerültek. Az adminisztrációt Létai Zita Nádudvari Polgármesteri hivatal munkatársa (középen) végzi

A város önkormányzata egy évtizede a települési virágfelületek növelése a lakosság és a városi intézmények, vállalkozások bevonásával, a környezetkultúra fejlesztése, illetve a lakossági szemlélet formálása, ezáltal a rendszeres közterület-gondozás javítása céljából hívta életre a versenyt.

Az évente kiírt megmérettetésnek megvannak a „törzsgárdistái”, például Csoma Jánosné vagy Pappné Tóth Ildikó szinte már a kezdetek óta rendszeresen regisztrál a vetélkedésre. Mint utóbbi mondja: őt a közösségépítő ereje motiválja ebben, hiszen a helyi rendezvényeken saját sütésű kenyérlángossal, süteményekkel is elsősorban ezen okból találkozhatunk vele. Sőt kemencebarátként egy közösségi kemence építését is felvetette már. Idén is több tucatnyi szépen művelt portát szemléztek meg a zsűri tagjai.

Négy éve a városvezetés az országos Legszebb konyhakertek versenyben is aktív szerepelt vállal, sőt a korábbi alkalmakkal Nagy Eszter Éva, illetve Kocsis István révén országos döntős kertművelő helybéliekkel is dicsekedhettek. Néhány éve a település a Virágos Magyarországért verseny aktív résztvevője is.

– Marján László –

http://www.haon.hu/tiz-eves-a-viragos-nadudvarert-kertszepito-verseny/3945064

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük