Települési hírek

Kocsér – SZEDJÜK EGYÜTT DÉDI!

Faluhelyen régen még inkább, mostanság már ritkábban láthatunk serénykedő embereket kint a kertben.

Az idősebb generáció tagjaiban ez még jobban benne van. Alig várják a tavasz első sugarait, máris kint teremnek a kertben. A föld szeretete, a földművesség nekik még magától értendő, teljesen természetes dolog. A fiatalabbaknál már nem feltételen. Persze azért akadnak kivételek!
Radics István – Pista bácsi, 5 éves dédunokájával, Kevinnel nem túl régen szedte fel a kertben megtermelt krumplit. A dédpapa gondos munkájának köszönhetően ebből már nem lesz hiány a télen, a családban. Pista bácsi hála az égiek gondviselésének is, igen jó egészségnek örvend, pedig már 92 éves! A mai napig foglalkozik jószágokkal és tesz-vesz kiskertjében. Amit csak tud önállóan végez családja legnagyobb örömére. Orvos ritkán látta, gyógyszert nem igen szed, ehelyett sokat serénykedik, tüsténkedik otthon.
Nagy öröm számára, amikor unokái, dédunokái is vele vannak. Így a munka még örömtelibb elfoglaltság.
Azt hiszem, ez a fotó hűen visszaadja azt, amit szavakkal nehéz elmondani. Bár többféle programban vagyunk mi is benne a településen: Legszebb Konyhakertek, Váci Egyházmegye Kertelek – kiskerti programja, Iskolakert program, azért hogy segítsük és bátorítsuk a kerttulajdonosokat, hogy mutassák meg kincseiket, illetve segítsük azokat, akik kertészkednének, de nincs hozzá elegendő tudásuk, vagy tapasztalatuk. Mégis a képet elnézve azt hiszem, el kell ismerni, hogy ez a leghatékonyabb mód arra, hogy valakivel megszerettessük a földet, annak művelését. A dédpapa szeretetnél, a munka iránti alázatánál nagyobb erő, ami ösztönözhet erre nincsen. Kívánjuk, hogy évek múltával majd Kevin ugyanilyen szeretettel gondozza saját kiskertjét.
Ezzel a kedves fotóval búcsúzunk is egyben az idei nyártól. Kevin mosolyával kívánunk mindenkinek örömteli őszkezdést. Pista bácsi szorgalma, és kitartó munkája adjon erőt mindennapjainkhoz. Legyen példa előttünk a munkához és a mindennapokhoz való hozzáállása! Kívánunk neki nagyon jó egészséget, és még nagyon sok krumpli szedést a család ifjabbjaival!

Dávid Krisztina
Legyünk Kocsér Jó Gazdái

Forrás:http://www.hetihirek.hu/?mod=news&cla=news&fun=shownews&cat_id=2&id=8003604&temp=base

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük