Települési hírek

Szekszárd – Keresik a legszebb konyhakerteket

Idén is keresik a város legszebb konyhakertjét. A szekszárdi önkormányzat várja minden konyhakerttel rendelkező jelentkezését. A program célja, hogy elismerhessék a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözzék a munkájukat arra, hogy saját, ismerősei, vagy családja udvarán, kertjében kialakítson egy konyhakertet, melyet gondoz, és zöldséget, gyümölcsöt, fűszert vagy gyógynövényeket termesszen benne.

Sári Kovács Szilvia ötletgazda idén a „Szorgalom, kitartás és hűség” témában hirdette meg az eseményt. Jelentkezhet bárki, akinek van balkonja, kertje, udvara, bármilyen művelhető területe. Jelentkezéskor, illetve a verseny idején szívesen veszik fotók készítését a balkonról, kertről, mely segíti a bírálók munkáját. A jelentkezési határidő 2021. június 15.

A kerteket két alkalommal tekinti meg a zsűri június 1. és augusztus 15. között. Előny, ha minél sokszínűbb, minél több fajta növény és élőlény kap helyet a kertben, illetve ha öko- és biomódszereket alkalmaznak. A szeptemberben záruló versenyben az első három helyezettet díjazzák, illetve egy különdíjast is. Az első helyezett részt vehet majd az országos díjazásban, ahol Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász által készített bronz kisplasztikával is gazdagodhat.

 

Forrás:https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/keresik-a-legszebb-konyhakerteket-3647014/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük