Települési hírek

Kiskunfélegyháza – Félegyháza legszebb konyhakertjei – Bankfalui Manólak

A Bankfalui Óvoda is benevezett a Legszebb konyhakertek országos program kiskunfélegyházi fordulójára Vízhányó Rita tagintézmény-vezető kezdeményezésére. Szorgos kis manók alkottak és gondoznak egy gyönyörű konyhakertet az intézményben.

A helyszíni szemlére érkező zsűrit gyönyörű magaságyásokkal kápráztatták el a gyerekek, amelyekben kis piktogramok is segítik a növények beazonosítását, felismerését.

Javában zöldült a paradicsom, paprika, de helyet kaptak olyan hagyományos konyhakerti növények is, mint a hagyma, a répa, az uborka, a dísztök. Fűszer- és gyógynövények is növekednek az ágyásokban, a felnőttek segítségével hozzáértőn csipedik le az ovisok a friss hajtásokat, ebből készül a hűsítő, frissítő limonádé a nyári melegben.

Bevonják a gyermekeket a kertészkedésbe, ennek örömeiről, a növények fejlődéséről, változásáról, gondozásáról közvetlen tapasztalatot szerezhetnek. A bájos kis madáritatókban csörgedező víz, a fákra kihelyezett odúk bizonyítják, hogy az óvónénik és a gyerekek a madarakra is gondolnak egész évben. Az újrahasznosítás lehetőségeivel élve szebbnél szebb, bővülő virágágyások pompáznak a kertben tavasztól őszig.

Itt olyan ismereteket, magatartásmintát, értékeket adnak a gyermekeknek, amelyek segítik a közvetlen környezet fenntarthatóságát.

 

Forrás:https://felegyhazikozlony.eu/hirek/23372/felegyhaza-legszebb-konyhakertjei-bankfalui-manolak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük