Települési hírek

Hajdúsámson – Szüreti mulatságot tartottak szombaton Hajdúsámsonban – videóval

Hajdúsámson – Zenés táncos programokkal és lovasfogat felvonulással várták az érdeklődőket a szervezők. Az eseményen díjazták a legszebb ingatlanok, és konyhakertek tulajdonosait.

Nótaszóval indult a szombat reggel Hajdúsámsonban a szüreti mulatságon. A programok közül a néptánc sem hiányozhatott.

– 2014 óta ezzel a hagyományosnak számító őszi szüreti felvonulással egy hagyományt ápolunk és teremtettünk. Sajnos ez a rendezvény tavaly elmaradt, így most több programmal egészítettük ki az ideit – mondta Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere.

A szüreti mulatságon adták át „A legszebb konyhakertek”, illetve a Virágos udvar, rendezett ház elnevezésű versenyek elismeréseit is.

Tasó László országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a hagyományok, a szokások megmaradjanak, hisz ezek tartják össze a magyarokat.

– Ez a kovásza a magyarságnak, ha a települések ezt komolyan veszik, fog erősödni a települések megtartó képessége. A fiatalok nem fognak elvágyni, ha el is mennek dolgozni, visszajönnek majd és itt lesznek, ahol a legfontosabbak a világon – fogalmazott Tasó László országgyűlési képviselő.

A nap folyamán egyébként nemcsak Hajdúsámsonban, hanem Martinkán is voltak programok. A résztvevők lovaskocsival mentek át a másik rendezvényre.

 

Forrás:https://www.dehir.hu/hajdu-bihar/szureti-mulatsagot-tartottak-szombaton-hajdusamsonban/2021/10/02/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük