Települési hírek

Kiskunhalas – Tizenkilenc halasi kert verseng idén

Kiskunhalas 2022-ben is csatlakozott az országszerte nagy népszerűségnek örvendő „A legszebb konyhakertek” versenyhez. A zsűri tagjai a napokban vették szemügyre az érintett földterületeket. A szakemberek több szempontot is figyelembe vettek az értékeléskor.

– Elsődlegesen azt figyeljük meg, hogy milyen a kertek összképe. Alap, hogy gondozott, ápolt legyen a terület, fontos az is, milyen növényeket találhatunk ott. Az idei nyarat a kánikula jellemzi, ezért azt is figyelembe kell vennünk, hogy a növények kapnak-e kellő vízmennyiséget, öntözve vannak-e. A legtöbb helyen azt látjuk, hogy a légköri aszály miatt a növények levelei egyszerűen megperzselődnek. Leginkább a csemegekukorica és a burgonya esetében látványos a baj. Nehéz helyzetben vannak a kerttulajdonosok, de mi ezt az extrém időjárási körülményt természetesen figyelembe vesszük értékeléskor – mondta Gyenizse László, a helyi zsűri elnöke.

A 19 kiskunhalasi nevező között volt Szipán Ferenc is, aki saját bevallása szerint annyi időt tölt nyaranta növényei gondozásával, amennyit csak bír. Ha kell, reggeltől estig kint van a szabadban.
Amikor hajnalban kijövök locsolni, nagyon kellemes, hűvös az idő, így napközben hiába van rekkenő hőség, én addigra már a locsolással rég készen vagyok. E mellett az a megtermelt zöldség, gyümölcs, amit mi gondozunk, teljesen más ízű, mint a boltban vagy a piacon kapható dolgok. Jó érzés elfogyasztani azokat a finomságokat, amit itt, a mi udvarunkban teremtek meg – tudtuk meg a versenyzőtől.
Az eredményhirdetést a hagyományoknak megfelelően, szeptemberben, a Szüreti Fesztivál ideje alatt tartják majd meg.

Forrás:https://halasmedia.hu/rovatok/kozelet/tizenkilenc-halasi-kert-verseng-iden

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük