Települési hírek

Baracs – Falunap, ahol mindenki remekül érezhette magát – videóval, galériával

Egy hétvége, amikor mindenki jól érezhette magát. Kiosztották a közösségi díjakat is.
A település éves rendezvényei közül talán ez az egyik olyan esemény, ahol nincs protokoll, kötelező viselkedés, és nem számít, ki, hol helyezkedik el a képzeletbeli társadalmi ranglétrán. Egyetlen dolog számít csak, hogy együtt, egymással, jól érezzék magukat. Ehhez pedig igazán kitűnő és sokféle programmal készültek a 2023-as Baracsi Arató Ünnep és Falunap szervezői. Azaz mégiscsak van egy fontos momentum. A falunapon Baracs nem két településrészből áll, hanem ahogy a képeink és tudósításunk mutatja, itt mindenki baracsinak érezhette magát.

Színes programokkal ünnepeltek. A képen a Baracs Táncegyüttes
Augusztus 11-12-én, péntek este és szombat egész nap csak a vigasságról, barátságról, felhőtlen szórakozásról szólt. A pénteki nap, amolyan felvezetője a falunapnak. Ilyenkor a falu névadójának Baracs vezér szobránál teszik tiszteletüket a baracsiak. A ligetben felállított sátrak előtt először a Baracsi Vadalmafa Dalkör műsorát láthattuk, majd Horváth Béla nyugalmazott történelemtanár és helytörténeti kutató beszélt a honfoglalásról, származásról, Baracs vezérről, a hely történetéről. Utána Várai Róbert Baracs polgármestere köszöntötte a megjelenteket, köztük a testvértelepülés, az erdélyi Szentegyház küldöttségét. Végül megkoszorúzták Baracs vezér mellszobrát. Az est befejezéseként a Fun Company élő koncertjét láthatták az érdeklődők.

Pénteken Baracs vezér szobrát koszorúzták meg
A folytatásra szombat délutánig kellett várni a falubelieknek. 13 órától a BÖTE rendezésében habpartival indult a falunapi szórakozás fő sodra. A színpadon kora délután gyerekműsorok, koncertek, hazai diákok tornabemutatója, Baracs néptáncegyüttes fellépése emelte a hangulatot az esti díjátadó előtt. Az ünnepélyes pillanatokat Várai Róbert Baracs polgármesterének és Lőrincz Csaba Szentegyháza polgármesterének köszöntője nyitotta. Baracs 2023-as díjazottjai: Al-Sheraji Rauf Mohamed a „Baracs Ifjúsági Kitűntető Díj” -ban részesült. Horváth Attila, Dr. Fekete Borbála és Lukovics Tünde „Baracs Községért” díjat vehetett át. Fehérvári Józsefet – Baracs alpolgármesterét – „Baracs Díszpolgára” címmel tüntették ki.

Baracs Önkormányzata a Szentegyházáról érkezett testvértelepülési vendégekkel. Középen Várai Róbert Baracs és Lőrincz Csaba Szentegyháza polgármestere
Az „Év polgárőre” díjat Udvardi Gegrő, az „Év Tűzoltója” címet Právics Ádám vehette át. Jubileumi szolgálati érmek átadására is sor került. A Magyar Tűzoltó Szövetség és az Országos Katasztrófa Főigazgatósága Sebestyén Martin Gabriella, Novoth László, Simon Bence és Sebestyén Tamás önkéntes tűzoltóknak a 10 éves szolgálatért „Szolgálati Jelet” adományozta. A legszebb konyhakertek díjazottjai normál kategóriában: 1. Megyesi Sándor és felesége, 2. Berényi Imréné, 3.Horváth István. Mini kategóriában 1. Kovács Anikó, 2. Beregszászi József. Közösségi kategóriában a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola nyert. Megyesi Sándor és Megyesi Sándorné kertjét országos díjra jelölték. Virágos Baracsért díjat kapott Hortyi Laszlóné, Mátrai Sándorné, Sörös Bernadett, Martin Konrádné, Gulyás Józsefné, Nagyné Kocsis Krisztina, Bálint Mihály, Zsebeháziné Adél, Molnár Csaba, Haszonné Nagy Edit.

Minden évben nagy tömegeket vonz a Baracsi Arató ünnep és Falunap

Kozsó a közönséget is megénekeltette
Az ünnepélyes eseményeket követően már tényleg nem maradt más hátra, mint a gondtalan, vidám szórakozás, melyben az Apostol együttes számaira mulathatott a közönség. A programokat tűzijáték zárta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük