Települési hírek

Tázlár -Elismerés Tázlárnak

2023. november 24-én a Virágos Magyarország verseny díjkiosztó gálájára kapott meghívást a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézménye Óvodája képviseletében Szabó Anett óvodapedagógus, tagóvoda-vezető.
A színvonalas műsorokkal tűzdelt díjátadót exluzív helyszínen, a budapesti Eiffel Műhelyházban rendezték meg a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében. A 30 éves jubileumi rendezvényen több kategóriában díjazták azokat a településeket, közösségeket határon belülről és túlról, akik különös figyelmet szentelnek élőhelyük fásítására, virágosítására, szem előtt tartják a fenntarthatóságot, a biodiverzitás megóvását.

Borbás Marcsi és Szabó Anett óvodapedagógus, tagóvoda-vezető (b-j) a díjátadón 
Tázlár község polgármestere Bán Róbert látva az óvodakert kialakítását, a folyamatos szorgalmas munkát, a szülők támogatását, pályázatra érdemesként javasolta az óvodakert megmérettetését a rangos versenyen. Az óvoda apraját-nagyját megmozgató kertkialakítás, a növények gondozása, ápolása olyan szintre jutott, hogy nyáron egy szemléző bizottság is megtekintette a tázlári óvodakertet. Novemberben pedig a díjátadó gáláig jutott a pályázat, ahol „Legszebb óvodakert” kategóriában elismerő oklevelet és egy facsemetét kapott a tázlári óvodai közösségen keresztül a kistelepülés.
Az elismerő oklevéllel
Megfogadják a pályázat fővédnökének, Borbás Marcsinak biztató szavait, hogy induljanak jövőre is a környezetszépítő versenyen.

Az óvodakert kialakítását Kiss Mária óvodapedagógus ötletei alapján az egész kollektíva szívügyének tekinti, így a „Legszebb konyhakertek” Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség Díjas országos programba is benevezték az ovis kezek által megmunkált fűszer-, konyha- és epreskertet. Innen is elismerő oklevelet kapott az óvoda – tájékoztatta hírportálunkat Szabó Anett tagóvoda-vezető.

Kiemelt kép: Virágos Magyarország
Szöveg, további képek: II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézménye Óvodája

 

 

Forrás:https://vira.hu/2023/11/29/elismeres-tazlarnak/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük