Települési hírek

Békéscsaba – Fűszerkertjével két országos díjat is elnyert a békéscsabai iskola

A békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai fűszerkertje tízéves munka eredményeként két országos díjat is elnyert a Magyarország legszebb konyhakertjei, Magyar Örökség-díjas programban meghirdetett versenyen.

– A Nádudvaron megtartott díjátadón Petri Hajnalka igazgatóval vettünk részt – mondta Kovácsné Szatyin Ildikó, a csabai intézmény pedagógusa, az iskolakert szakkör vezetője. – Sári Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere, ötletgazda és projektigazgató, valamint Maczik Erika, Nádudvar polgármestere köszöntötte a megjelent díjazottakat. Az Agrárminisztérium részéről Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár méltatta a példaértékű, értékteremtő munkát, amit a kerttulajdonosok végeznek.

Kovácsné Szatyin Ildikó kiemelte, az egyik díjat a „Magánkertek”, a másikat a „Magyarország legszebb iskolai konyhakertje”  kategóriában érdemelték ki. A rendezvény ideje alatt kiállítás keretében csodálhatták meg a kertekben megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket, a belőlük készült, ízlésesen csomagolt finomságokat.

– Köszönet jár minden társadalmi szervezetnek, vállalkozónak, önkormányzati képviselőnek, szülőnek és elsősorban a gyermekeknek, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy iskolánk e két díj boldog tulajdonosa legyen – ecsetelte az iskolakert szakkör vezetője. – Beérett a munkánk gyümölcse, és természetesen folytatjuk ezt a tevékenységet. Kertünk minden tavasszal újraéled, pótoljuk az elhalt és elöregedett fűszernövényeket, felújítjuk a rovarhotelt, virágokat telepítünk a méhlegelőre.

Az elismerésekkel Kovácsné Szatyin Ildikó és Petri Hajnalka

 

Forrás:https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2023/11/fuszerkertjevel-ket-orszagos-dijat-is-elnyert-a-bekescsabai-iskola

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük