Települési hírek

Szentes – A nyári hőség ellenére szépek a szentesi kertek – a legszebbet keresték, de mindenkit díjaztak

A legszebb konyhakerteket keresték Szentesen, tizenkét helyi gazda mutatta meg a zöldséges- és gyümölcskertjét.

Harmadszor csatlakozott Szentes városa „A legszebb konyhakertek” mozgalomhoz. A pályázatra tizenketten neveztek, a három fős zsűri az ő kertjeiket járta végig. Tóth Sándorné, a szervező Király István Kertbarát Kör elnöke elmondta, a zsűrizés célja nem a kritizálás, hanem a jó és hasznos dolgok felkutatása és az ismeretek átadása volt.

Az idei versenyen a zsűri úgy döntött, nem emelnek ki senkit, mindenki kertjét egyformán díjazták. Vinczéné Tolnai Teréz Tóth Sándornétól, a Király István Kertbarát Kör elnökétől vette át az oklevelet.

A hőség miatt aggódtak a gazdák, hogy nem lesz olyan minőségű a termés, de a zsűri végül mindenhol szép, ápolt és gondozott kerteket talált. Szentes Város Önkormányzatának közösségi kertje is nevezett, ők a volt szeméttelep helyén foglalkoznak növényekkel, zöldségeiket és fűszernövényeiket a helyi közétkeztetésben is felhasználják.

Vinczéné Tolnai Teréz a kertszomszédjától hallott a versenyről, ő idén először nevezett. – tvégente gazdálkodunk, mivel társasházban lakunk. A négyszáz négyszögöles kertünkben mindenféle zöldséget és gyümölcsöt termesztünk, paprikát, káposztát, karalábét, almát, barackot, málnát. Nem használunk vegyszereket, bio minden, a csalán levével szoktunk permetezni. Jövőre szeretnék gyógynövényeket, kamillát, levendulát is nevelni. – mesélt kertjéről Vinczéné.

Forrás:http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/a_nyari_hoseg_ellenere_szepek_a_szentesi_kertek_-_a_legszebbet_kerestek_de_mindenkit_dijaztak/2577890/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük