Települési hírek

Város Visszhang.hu – Idén is lesz „A legszebb konyhakertek” pályázat – Mi vár a város zöldfelületeire idén? 

A várva-várt tavasz beköszöntött városunkba is. Szirbik Imre polgármester és Berezvai Csilla főkertész a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót a szentesi zöldfelületek soron következő munkáiról.

 

A várva-várt tavasz beköszöntött városunkba is. Szirbik Imre polgármester és Berezvai Csilla főkertész a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót a szentesi zöldfelületek soron következő munkáiról.

Szirbik Imre elmondta, hogy az előkészítő munkák között a talajfenntartó, a fás szárú növényeknél a növényápolási munkák megkezdődtek városunkban. A megelőző vizsgálatok alapján lesznek fák, amelyeket szárazékolni kell, de lesznek olyanok, amelyeknek az eltávolítása elkerülhetetlen. Szólt a „Zöld város” pályázati program kapcsán, soron következő feladatokról. Ez érinti a Hősök erdejét, ahol a felázott talajból 2 fa dőlt ki a közelmúltban. A fák vastag ágai kerítésre, gépkocsira esve, balesetveszélyt jelentettek. Több kisebb fejlesztésnek köszönhetően a város más pontjain utca bútorok, virágládák, kaspók újulnak meg és felfrissülnek a cserje és virágágyások is hamarosan.

Berezvai Csilla a 3D-s fakopácsos vizsgálatok eredményeiről beszélt. Ez az eljárás röntgenképet alkotva képes feltárni a fabelső állapotát. A vizsgálat érintette a gimnázium előtti gesztenyefákat, a Kossuth tér fáit, valamint a Hősök erdejében lévőket, ahol száz fát kell kivenni és pótolni részben pályázati, részben önerőforrásból. Fa fajtaváltásra is szükség lesz ez utóbbi helyen, mert a tölgyfa a klimatikus változásokat nehezen tolerálja – hallhattuk. A főkertész asszony hozzá tette továbbá, hogy a liget fáit is figyelemmel kísérik, szárazékolással, fasebkezeléssel hosszabbítják meg a fák élettartamát.  A kivágandó gesztenyefákat hússzínű gesztenyefa példányokkal pótolják, amely ellenálló a gesztenyék legnagyobb ellenségével, a levélaknázó kártevővel szemben.

Ugyancsak pályázati programhoz kapcsolódóan a Kiss Zsigmond utcán a készülő kerékpárút miatt fakivágásokra és új fasor telepítésére fog sor kerülni. A telepítés erősebb, korosabb fákat jelent.

A könyvtár mellé a Koszta térre idén, virágokból készül majd egy nyitott könyv –említette Berezvai Csilla. Mint ahogy azt is, hogy a Műszaki irodán nála lehet jelentkezni az idei „A legszebb konyhakertek” pályázatra

-dite-

Forrás:http://www.varosivisszhang.hu/?p=32844

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük