Települési hírek

Kiskunhalas – Idén is versenyeznek a kertek

Indulnak a tavaszi munkák a kertekben, az önkormányzat pedig idén is versenyre bíztatja a lakosságot és a közösségeket. Halas hetedik alkalommal csatlakozik a Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Jelentkezési lap kérhető és leadható a városháza portáján.

A program célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kapjon kellő elismerést és példájuk nyomán minél többen fogjanak kertészkedésbe, hiszen így az évszázadok során összegyűlt tudás és tapasztalat tovább öröklődhet a generációk között.  De az is fontos, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem. A jelentkezési határidő június 15.

A legszebb konyhakertek programot először 2012-ben Karcagon hirdették meg, az első felhívásra 22 jelentkezés érkezett, 2018-ban már 370 település több mint 11 ezer kertművelője vett részt a versenyben. A kertápolás az idén kiegészül a táji sajátosságokkal rendelkező, illetve saját megőrzésű régi növényfajták kertbéli gyarapításával – közölte a napokban Kovács Szilvia, a verseny programigazgatója, Karcag alpolgármestere az MTI-vel.

Fehér Erika

Forrás:http://www.halasmedia.hu/rovatok/kozelet/iden-is-versenyeznek-a-kertek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük