Települési hírek

Orosháza – Palántákat ültettek az orosházi Móricz ovisok

Orosháziak is nevezhetnek – több kategóriában – annak az országos programnak a keretében, mely Magyarország legszebb konyhakertjét keresi. A kezdeményezés célja, hogy kellő elismerést kapjon a kertművelők munkája. A környezettudatosság, az egészséges életmód népszerűsítése Orosházán is prioritás – tájékoztatott Orosháza Város Önkormányzata sajtóközleményében.

Dávid Zoltán polgármester május 3-án délelőtt érkezett a Móricz Zsigmond utcai óvodába, ahol a gyermekkel együtt alakította ki azt a zöldségeskertet, mely a környezettudatosságra, a környezet megóvására hívja fel a figyelmet, amellett, hogy a gondoskodást is megismerteti a gyerekekkel. A paradicsom-, paprika-, és zellerpalántákat ezt követően ők ápolják, gondozzák majd. Az óvodások örömmel vettek részt a programban, és hozták létre a saját zöldségeskertjüket.

Erre ösztönzi az orosháziakat az a program, melyhez idén városunk is csatlakozott. A karcagi alpolgármester, Kovács Szilvia által meghirdetett „A legszebb konyhakertek” kezdeményezésre 2016-ban több mint 300 településről csaknem 15 ezren regisztráltak. A cél, hogy minél többen térjenek vissza a kertműveléshez, és az évszázadok során összegyűlt tudás ne vesszen el.

– Igyekszünk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program “Zöld város” programja mellett további lehetőségeket teremteni, hogy minél több értékes, karbantartott, ésszerűen használt zöld terület legyen a városban. Köztudott, hogy az orosházi háztulajdonosok gyönyörű kerteket gondoznak, melyek ,,A legszebb konyhakertek” akció keretein belül országosan is híressé válhatnak, ezzel is ösztönözve a lakosságot kertjeik művelésére – fogalmazott a kezdeményezés kapcsán Dávid Zoltán polgármester.

Az önkormányzat több kategóriában várja minden konyhakerttel, gyümölcsössel rendelkező egyéni kertművelő és közösség nevezését. Jelentkezni 2017. május 20-áig lehet, 5900. Orosháza, Szabadság tér 4-6. 2. emelet 9. irodában, valamint a www.alegszebbkonyhakertek.hu oldalon.

Zámbori Eszter

Forrás:https://behir.hu/palantakat-ultettek-az-oroshazi-moricz-ovisok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük