Híreink

Előnyt jelent, ha rovarokat csalogat a kertjébe

Hajdú-Bihar – A megye huszonegy települése csatlakozott idén a „Legszebb konyhakertek” elnevezésű programhoz.

Az esemény célja, hogy kellő elismerésben részesítsék a résztvevőket és népszerűsítsék a konyhakert művelést, hogy az elmúlt évtizedekben, évszázadokban megszerzett tudás ne vesszen el. További célkitűzés a kerteket élettel megtölteni, a konyhakerti növények népszerűségét növelni és konyhakertművelő kultúránkat továbbadni.

Karcagról indult
Az programigazgató, Kovács Szilvia Karcag alpolgármestere, egyúttal országos programigazgató még 2012-ben indította útjára a mozgalmat. A program hivatalos internetes oldalán elmondja: a zöldségek és a gyümölcsök egyre inkább eltűnőben vannak az udvarokról. Úgy gondolta, hogy valamit tenni kell, különben ez a tudás elvész. Neki a konyhakert azt jelenti, hogy a kertben megtalálja mindazokat a zöldségeket, fűszereket, és gyógynövényeket, amelyekre egy konyhában szükség van.

Az idei év témája: Hasznos rovarokat a kertbe! Külön előnyt jelent majd, ha a kertművelők hasznos rovarokat csalnak be a kertbe, biztosítanak nekik életteret például rovarszállókkal, és minél több mézelő növényt tartanak kertjükben a méhek számára.

HBN–SZSZ

A programban résztvevő hajdú-bihari települések:
Hajdúnánás, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Bocskaikert, Hajdúsámson, Hortobágy, Nádudvar, Püspökladány, Szerep, Sárrétudvari, Kaba, Földes, Hajdúszovát, Sáránd, Derecske, Tépe, Szentpéterszeg, Váncsod, Nagykereki, Kismarja, Bagamér.

http://www.biharlap.hu/hir/25751/El%C5%91nyt-jelent-ha-rovarokat-csalogat-a-kertjebe.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük