Települési hírek

Kecskemét – Keressük Kecskemét legszebb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét

Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében az idei évben is csatlakozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos jelentőségű programhoz.

Keressük Kecskemét legszebb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét

Keressük Kecskemét 

Keressük a város legszebb és leghatékonyabb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét. Nevezési kategóriák között megtalálhatóak a hagyományos kertek, illetve balkonládákban termelők, és közösségi kertek!

Tegyünk együtt a kecskeméti konyhakertek visszatéréséért! Úgy gondoljuk, hogy a konyhakert művelése a szép hobbin túl nagyban hozzájárul az egészséges életmód elterjedésében, hiszen sok esetben bio, de legalábbis ismert és biztonságos anyagokkal kezelt élelmiszerhez juthat a lakosság.

Nevezési kategóriák:

–    Balkon: Erkélyen kialakított
–    Mini: 50 m2 alatt
–    Normál: 50 m2 felett
–    Zártkert 1.: Zöldség
–    Zártkert 2.: Gyümölcsös
–    Zártkert 3.: Vegyes (zöldség és gyümölcs)
–    Közösségi: Csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek által megművelt kertek

Jelentkezési határidő: 2018. június 15.

Balkonon és erkélyen is lehet konyhakert, ha szívesen megmutatnád, Te hogyan csinálod, akkor jelentkezz és küldj fényképeket!

Egyesületünk a versenyhez való csatlakozással felvállalt egy olyan nemes ügyet, melynek célja a kiskertek, konyhakertek újra értékké teremtése. Hiszen az országos mozgalom nem csupán a versenyről szól, hanem arról is, hogy felhívja a figyelmet azokra a lelkes kertművelőkre, akik fáradságot nem kímélve művelik konyhakertjüket, gyümölcsöseiket. Munkájukkal megmutatják környezetüknek, hogyan kell értékesen, értelmesen élni, kihasználva a környezet adta lehetőségeket.

Bízunk benne, hogy 2018-ban még több konyhakertész méretteti meg magát ezen a versenyen, és együttműködésével részt vesz a példamutató érték és tudás megőrzésben.

A programról további információ elérhető az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület honlapján, melynek címe www.aranyhomok.hu, illetve a városháza portáján!

Jelentkezési lap kérhető és leadható:

–    Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal portáján
(6000 Kecskemét, Kossuth tér 1 .)

–    Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Irodájában
(6000 Kecskemét, Csányi krt. 14 I/106 (munkanapokon 7:30 – 16:30 óráig)

– online: szekeres.andrea@aranyhomok.hu vagy letölthető INNEN.

Teljes körű tájékoztatást ad:

Hamzáné Lakó Judit Egyesületi titkár, programvezető a 76/504-780-as telefonszámon vagy a szekeres.andrea@aranyhomok.hu e-mail címen.

 

https://hiros.hu/hirek/kecskemet/keressuk-kecskemet-legszebb-gyumolcsos-zoldseges-konyhakertjet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük