Települési hírek

Gyula – Gondozzuk kertünket! Legszebb konyhakertek verseny

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Új lehetőség nyílt előttünk, hogy a kertészkedéseink eredményét megmutathassuk másoknak is. Nem magamutogatásból, hanem hogy ötleteket adhassunk másoknak, és példát mutassunk az utánunk jövő nemzedéknek.

Nemsokára minden talpalatnyi földet meg kell művelnünk, ha enni akarunk! Pár évtizednyi restség után fel kell rázni magunkat és gyermekeinket!  A városunkban nagyon sok a meg nem művelt kert. Valójában ez ablakon kidobott milliókat jelent, hisz igazi, értékes élelmet termelhetnénk meg rajtuk. Természetesen meg kell vele sokszor kínlódni, de hosszútávon mindig pozitív a mérleg értékben és apró sikerélményekben. A Legszebb Konyhakertek verseny nagyszerű megmérettetés minden gond és felelősség nélkül. Érdemes jelentkezni a felhívásra. Ezt a Polgármesteri Hivatalban tehetik meg. Jelentkezzenek minél többen!

Közben az esőzések közepette gondozni kell a kertünket. Természetesen a kapálás kicsit nehézkes, ilyenkor a gyomlálás a legjobb megoldás. A málna, egres, ribizli gombabetegségei és rovarkártevői ellen védekezni kell, amíg az érés nem közeleg. Amennyiben a pázsitunk állapota igényli, eső előtt vagy eső közben meg lehet műtrágyázni, hogy a meleg napokat könnyebben elviselje.

 

Forrás:https://www.gyulaihirlap.hu/125738-gondozzuk-kertunket–

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük