Települési hírek

Esélyük van a szép konyhakert címre

Végéhez közeledik „A legszebb konyhakertek” országos verseny paksi fordulójának második zsűrizése, és a bejárások tapasztalatai alapján két paksi nevezőt érdemesnek találtak az országos felterjesztésre. Lakossági kategóriában Nagy Györgynek, míg közösségi kategóriában a Hétszínvirág óvodának van esélye rá, hogy országosan is elismerésben részesüljön. Az eredményt a szeptember 7-i Spájzon hozzák nyilvánosságra.

A helyi zsűrizés során figyelembe vették a kertek ötletes kialakítását, szép, megfelelő gondozottságát, gyommentességét és hasznosságát, illetve hogy a környezete is rendezett legyen. Nézték többek között a megtermelt növények minőségét, a fajtagazdagságot, az elrendezést.

Matus Dóra, a verseny helyi koordinátora beszámolt róla, hogy nemcsak szép kertekkel találkoztak, de ötletes, egyedi praktikákkal is. Van, aki növényvédelemre hamut, hintőport, vagy mosószert használ, van, aki a vadakat emberi hajjal riasztja el, más a szőlőlugasát négyszintesre alakította ki, vagy éppen negyven éve őriz régi, konzervgyári vetőmagot.

Hanol Erzsébet

Forrás:https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/eselyuk-van-a-szep-konyhakert-cimre-1783143/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük