Települési hírek

Kiskunhalas – Halas legszebb konyhakertjeit díjazták

Immár hetedik alkalommal tartották a Halasi Szüreti Fesztivál idején a legszebb konyhakert verseny díjátadóját és a Szathmáry Sándor Kertbarát Egyesület terménykiállítását a Közösségek Háza udvarán.

A jelenlévőket Kószó József, az egyesület elnöke köszöntötte, majd Farkas Dániel alpolgármester nyitotta meg a kiállítást. Farkas Dániel arról beszélt, milyen fontos példát mutatnak a kertművelők a város lakosságának, ösztönözve őket az otthoni termelésre.

A Karcagról indult és azóta országos méretűvé nőtt konyhakertverseny Halason is egyre népszerűbb, idén gyerekek és intézmények is neveztek a megmérettetésre. Nem volt könnyű dolga a kerttulajdonosoknak ebben az évben, hol a szárazsággal, hol a hittelen jött, nagy mennyiségű csapadékkal kellett megküzdeniük. Ennek ellenére szép termések nőttek a kertekben.

Normál kert kategóriában első helyezést ért el Süli Jenőné, második helyen Lakos Lászlóné, míg a harmadikon Szipán Ferenc végzett. Mini kert kategóriában Kalapáti Béla győzedelmeskedett, a fiatal Bor Bendegúz konyhakertjével a második helyet szerezte meg, 
Paprika Ágnes oklevelet kapott. A Közösségi kertek között a Halasi Városgazda Zrt. – Baki Kastély nyert, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Lomb utcai kertje a második, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium pedig a harmadik helyen végzett. Különdíjat kapott a MABI Társasház, Szőri Attila és Venczel Katalin pedig oklevélben részesültek.

Zártkert gyümölcsös kategória győztese Szlávik Lajos lett, Szőriné Burai Rita konyhakertjét megelőzve. A Zártkert vegyes kategóriában Pősz Miklós
nyert, a második helyen Gyenizse László, míg a harmadikon Kovács Ferenc Istvánné végzett. 
Különdíjban részesült Jakusch Dániel, mint legfiatalabb kertművelő, oklevelet kapott Lakos Istvánné.

Zártkert zöldségesek között Angeli Károly megművelt területe végzett első helyen, Bakics Nándoré lett a második, míg Antóni Sándor, valamint Bánóczki Dezső és Bánóczki Dezsőné kertjei holtversenyben végeztek a harmadik helyen.

Az első helyezettek kertjei részt vesznek az országos döntőben.

Képgaléria: https://www.baon.hu/galeria/halas-legszebb-konyhakertjeit-dijaztak/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük