Települési hírek

Bicske – Nem lehet elég korán kezdeni a kertművelést

Az OMÉK-en nyújtották át a bicskeieknek „A legszebb konyhakertek” mozgalomban elnyert elismeréseket.

Az ötletgazda, Kovács Szilvia karcagi alpolgármester 2012-ben hirdette meg városában ezt a versenyt, amely azóta országos mozgalommá vált, nagy népszerűségnek örvend vidéken és a nagyvárosokban egyaránt.

Fotó: Tóth P. Flóra

Időközben a magánkertek mellé csatlakoztak a balkonkerteket és a városi közösségi kerteket művelők, s az óvodák, iskolák konyhakertjei is bizonyítják: a legkisebbeket is bevonhatják a földművelés korukhoz illő folyamataiba.

Fotó: Tóth P. Flóra

Bálint Istvánné bicskei alpolgármester már 2013-ban kezdeményezte Bicskén a moz­galomhoz való csatlakozást, a nyugdíjasklubokban, a kert­barát egyesületnél személyesen is felkérte a közismert kert­tulajdonosokat a nevezésre.

Fotó: Tóth P. Flóra

Mindig elhoztak előkelő díjakat, mint idén Cserna Sándorné és férje a zártkert-gyümölcsös kategóriá­ban országos első helyezést.

Fotó: Tóth P. Flóra

Medve Ida Rozália másodszor kapta meg konyhakertjéért a legmagasabb elismerést. Az al­polgármester asszony a városi óvoda vezetőjében és annak kolléganőinél is kedvező fogadtatásra talált, Iványi Ferencné akkori vezető irányításával a négy tagóvodában konyhakertművelésbe kezdtek a legkisebbekkel.

A képen a verseny bicskei díjazottjai
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A Bicske Városi Óvoda új vezetője, Patkóné Bátori Erzsébet és a Kakas Tagóvoda vezetője, Bátorfi Rozália három óvodással vette át a két legmagasabb országos elismerő díjat az óvodai konyhakertjükért.

Forrás:https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-lehet-eleg-koran-kezdeni-a-kertmuvelest-3305957/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük