Települési hírek

Encs – Díjátadót tartottak Encsen

„ A legszebb konyhakertek” – Magyarország Legszebb Konyhakertjei programban Encs 2013 óta vesz részt, melynek helyi koordinálását az önkormányzat kérésére tavalytól a helyi Kertbarát Kör vállalta. A meghirdetett programra idén 40 jelentkezés érkezett (Fügöd 4, Abaújdevecser 9, Encs 27), amelyeket 3 kategóriába soroltunk (Mini, Normál, Gyümölcsös). Legtöbb nevezés a Normál kategóriába érkezett, szám szerint 36. A bíráló bizottság megtekintette a kerteket. Sok szép kertet láttunk, sok szép és egészséges zöldséggel és gyümölccsel, amelyet sok-sok áldozatos munkával termeltek meg kertművelő barátaink. Közhelynek tűnik, de a zsűrinek tényleg nem volt könnyű dolga a díjak odaítélésében.

A Kertbarát Kör által adományozott pénzjutalmakhoz anyagi támogatókat kerestünk és találtunk, melyért hálásak vagyunk! Ezt a köszönetet oklevelekkel is kifejeztük! Támogatóink voltak:

  1. Szeles András, Encs Város polgármestere
  2. Kléri Bertalan, Encs Város alpolgármestere
  3. Bolobás Péter önkormányzati képviselő
  4. Buchala István önkormányzati képviselő
  5. Bratu Ferenc önkormányzati képviselő
  6. Karsai Attila önkormányzati képviselő
  7. Konyor Judit önkormányzati képviselő
  8. Molnárné Juhász Éva önkormányzati képviselő

A zsűri döntése alapján az alábbi kategóriánkénti díjakat adtuk át, melyek közül a Normál kategória mindegyik díjazottja, a mini és gyümölcsös kategória első helyezettjei, valamint mindegyik különdíjas pénzjutalomban is részesült Encs Város Önkormányzatának és a támogatóknak köszönhetően.

NORMÁL KATEGÓRIA ABSZOLÚT DÍJAI:

3. hely: HORNYÁK ISTVÁNNÉ

2. hely: KOTÁNY CSABA

1. hely: FIGECZKI ISTVÁNNÉ

 

MINI KATEGÓRIA:

3. hely: HEGEDŰS JÁNOSNÉ

2. hely: OLÁH ISTVÁNNÉ

1. hely: JÁNOSIK LAJOS ÉS FELESÉGE

 

A Kertbarát Kör különdíjait kapták:

  1. DEMETER LAJOS
  2. FEDOR JÓZSEFNÉ
  3. HORNYÁK ISTVÁN
  4. MATICS LÁSZLÓNÉ ÉS FÉRJE
  5. MITRÓ NÁNDORNÉ
  6. SZARKA BÉLA ÉS FELESÉGE
  7. SZINYÉRI JÁNOS
  8. VARGA JÁNOS ÉS FELESÉGE

 

A díjazottakon túl az elmúlt évhez hasonlóan idén is minden résztvevő oklevelet és az Önkormányzat jóvoltából ajándékcsomagot kapott.

Az Encsi Kertbarát Kör és a város önkormányzata ezúton is köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki a programban kertművelőként, illetve támogatóként részt vett. Tartalmas és sikeres kertészeti idényen vagyunk túl, mely számunkra is sok tanulsággal szolgált! Az elkövetkezendő évekre is sikeres kertészkedést kívánunk mindenkinek!

Munkácsi Erzsébet és az Encsi Kertbarát Kör csapata

Munkácsi Erzsébet és az Encsi Kertbarát Kör csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük