Települési hírek

Békés Két békési konyhakert is a legszebbek között

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programban két békési versenyzőt is a legszebbek közé terjesztettek fel. A Hajdúnánáson megrendezett ünnepélyes díjátadásra a Gál Ferenc Főiskola, Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium intézmény kategóriában, Dán Jánosné magánszemélyként lett jelölve.

A Békés városában megszervezett „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program helyi fordulójára jelentkezők közül a zsűritagok a Békési Szakképző Iskola és Dán Jánosné kertjét értékelték – a szigorú pontrendszer alapján – a legszebbnek.

A programot települési szinten májusban hirdette meg Békés Város Önkormányzata, ezt követően a három tagú zsűri júliusban és augusztusban két szemlét tartott. A helyi versen díjazására az idei Madzagfalvi Napok keretében került sor. November 26-án a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központ adott otthont a díjazottak ünnepségének.

Elismerő oklevelet kapott Békés Város Önkormányzata, a két felterjesztett résztvevő valamint a békési zsűritagok – Hegyesi Gáborné őstermelő és Kovács Julianna gazdaboltos – és a program koordinátora, Zsombok Ágnes. Az okleveleket dr. Viski József vidékfejlesztésért felelős államtitkár helyettes, Kovács Szilvia a verseny programigazgatója, Karcag város alpolgármestere és Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere adta át.

 

 

Forráés:https://behir.hu/ket-bekesi-konyhakert-is-a-legszebbek-kozott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük