Települési hírek

Kenderes – Kertművelésben is élen járnak a gépésztanulók

Az iskola minősítő oklevéllel és harmincezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodott.

A Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium képviselői is ott voltak a „Ments meg egy kertet!” budapesti díjátadóján, a napokban. Sári Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere, a program ötletgazdája a díjátadáson megdicsérte a kertművelő diákokat, és hasznos tanácsokkal látta el őket a jövőt illetően.

Az iskola kertje a Kiváló kertekben kapott minősítő oklevelet és harmincezer forint értékű vásárlási utalványt. Az iskolai kertprogramot Oros Balázs Lajos kezdte, majd Karácsony Ivett oktató koordinálta az iskolavezetés, a mezőgazdasági munkaközösség és Cs. Nagy Gábor kertész szakmai támogatásával.

– Konyhakerti innovációként gyógynövények termesztése volt a kiemelt cél. Közel négyszáz négyzetméteres területen folyt kertművelés a 10/D és 10/G gépész szakképesítésben részt vevő osztály tagjaival. A tanulók gyógynövénykalauz készítésével is alátámasztották munkájukat, megmutatva, hogy gépészként is lehet kertet fenntartani. A betakarított termések, illetve a gyógy- és fűszernövények saját felhasználásra kerültek a kistermelői élelmiszer-előállító szakmákban tartott ételkészítés gyakorlatokon, valamint szakmai gyakorlati bemutatóanyagként is szolgáltak – tudtuk meg Karácsony Ivettől.

 

Forrás:https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kertmuvelesben-is-elen-jarnak-a-gepesztanulok-2068911/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük