Települési hírek

Szeged – A szép kertek élhetőbb várossá teszik Szegedet

A 100 éves Bálint gazda dedikált könyvét kapták a Virágos Szeged és a Legszebb konyhakert elnevezésű pályázatok díjazottjai a hétfő délutáni eredményhirdetésen. A városházi ünnepségen régi, többször győztesek mellett új nyertesek is örülhettek az értékes díjaknak.
Szántó Mária Petőfitelepről, a Bánk bán utcából érkezett, és a legszebb kertvárosi előkert kategóriában pályázott. Azt mondja, egy kis szorgalommal és odafigyeléssel szebbé, otthonosabbá varázsolhatjuk a környezetünket. A zsűri végül a második helyre rangsorolta őt, ám Szántó Mária kapta a közönségdíjat is, ami az egyik legnagyobb elismerés a sok kategória díjazottjai mellett.

A Szekeres utcából érkezett Dobó Gézáné, aki a muskátlik nagy barátja. Ő először pályázott, és oklevéllel díjazták munkáját. Radnai Istvánné és unokái már tavaly is ott voltak a díjkiosztón, és ezúttal is elvitték a legszebb minikertnek szóló díjat. Ez azért is nagy szó, mert évről évre nő a pályázók száma, így egyre több konkurenst kell felülmúlniuk ebben a nemes versengésben.

A díjazottak teljes névsorának felolvasása előtt Mihálik Edvin, a városi közgyűlés a Zöld Város programért felelős tanácsnoka elmondta, hogy

Szeged egyre élhetőbb város lesz azáltal, hogy egyre többen tartják fontosnak közvetlen környezetük szépítését, zöldebbé, virágosabbá tételét. Fontos, hogy mindenki ügyeljen a rendezett, változatos környezet megtartására, bővítésére, így válik egyre élhetőbbé ez a város mindannyiunk számára.
Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft igazgatója rövid előadásában többek között arról beszélt, hogy az általa vezetett cég két és félmillió négyzetméter gyepfelületet gondoz, ugyanakkor tizenegyezer négyzetméter közterületen virágokért is felelnek. A közterek szépségéért felelős cég igyekszik azokat a parkokat, tereket is eredeti állapotukban megőrizni, melyeket a közelmúltban újítottak fel, s melyek különös odafigyelést és gondoskodást igényelnek. A díjkiosztón elhangzott, hogy a legszebb konyhakertek országos vetélkedésében is szép eredményeket értek el a szegedi pályázók, hiszen négy kategóriában kaptak értékes díjakat.

A győztesek

Legszebb konyhakert:
Balkon – Savanya Róbert és Geyer Mária
Mini kert – Radnai Istvánné
Normál kert – Ábrahám György és Ábrahám Györgyné
Közösségi kert – Makkosházi közösségi kert
Zártkert-gyümölcsös – Farkas Józsefné és Farkas József
Zártkert-zöldséges – Lengyel Józsefné
Zártkert vegyes – Sziráki Gréta
Zártkert gyümölcsös különdíj – Simon Mátyás

Virágos Szeged:
Legszebb kertvárosi, előkert – Pálfalvi Csenge
Legszebb balkon, erkély – Nagyné Nyíri Emese
Legszebb társasházi előkert – Sebestyén Ferencné
Legszebb közterület – Szegedi OVI Bölcs utcai Óvoda
Közönségdíj – Szántó Mária

Forrás:https://szeged.hu/hirek/31932/a-szep-kertek-elhetobb-varossa-teszik-szegedet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük