Települési hírek

Gyula – Sikeres gyulaiakat köszöntöttek az újévi, polgármesteri fogadáson

Görgényi Ernő polgármester köszöntője és évértékelője nyitotta meg az estét szombat este a városháza dísztermében. A beszédet követően hat sikeres gyulait köszöntöttek a helyszínen.

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesült Werner György üvegező mester.
Werner György épületüveges- díszmű üvegező mester. Évszázados hagyománnyal rendelkező üveges kisiparos dinasztia leszármazottjaként folytatja Gyulán e nemes foglalkozást. A vállalkozást 1872-ben néhai nagyapai nagybátyja alapította. Folyamatosan részt vesz szervezőként város szépítési eladataiban, mint például a gyulai virágosítás versenyben, vagy a legszebb konyhakertek  megmérettetésében.

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesült a Japánkert Barátok Köre Egyesület.
Az egyesület civil szervezetként alakult meg 2008-ban, s azóta több féle értékteremtő munkát, szolgálatot végeztek. Japán konferenciát és kiállítást szerveztek, több alkalommal japán gyerekeket fogadtak ének-zenei kurzusra, akikkel megismertették Gyula zenei és kulturális életét.

 

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesült Tövisháti József kosárlabda edző.
A Gyulán csak „Tüsi”-ként ismert tréner 1973-ban kezdte kosárlabdaedzői pályafutását. Kezdetben az Erkel Gimnáziumban tartott szakköröket lányoknak és fiúknak egyaránt. Később a GYSE férfi, majd női szakágát is irányította egyesületi szinten, majd 1996-tól a Gyulai Color KE felnőtt férfi csapatának lett a vezetőedzője, egészen 2015-ig.

Sikeres Gyulai diák cím elismerésben részesült Kopcsák Róbert a Bay Zoltán Ösztöndíj pályázat legeredményesebb diákja.
Kopcsák Róbert tanulmányait a Magvető Református Általános Iskolában kezdte, majd az Erkel Ferenc Gimnáziumban folytatta, frissen diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karának Magyar alapszakán. Az eddigi legnagyobb szakmai sikere, hogy a 2019-es OTDK Humán Tudományi Szekciójában az Általános, leíró és kognitív nyelvészet tagozat keretein belül 3. helyezett lett.

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesült Lobó-Szalóky Lázár, énekes, dalszerző, zenész, menedzser.
Lobó-Szalóky Lázár a Dirty Slippers frontembereként és szólóban is sikeres előadó. Három slágerlistás nagylemez, 9 slágerlistás dal szerzője és előadója. Zenészként az elmúlt évben hazánk mellett Angliában, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában is sikereket ért el. Több angol rádióban játszották a dalait, fellépett kétszer a legnépszerűbb román zenei fesztivál nagy színpadán. Zenei tevékenységét jutalmazva, 2019. március 1-jén a Gellért Hotelben Pro Arte-díjat vehetett át.

Sikeres Gyulai cím elismerésben részesült a Gyulai Hotel Gyula Kft.
A Hotel Gyula Kft. tulajdonában lévő Wellness Hotel Gyula 2011. áprilistól üzemel jelenlegi formájában. A korábban Agro Hotel néven működő szállodát alakították át és bővítették négycsillagos szuperior kategóriájú hotellé.

 

Forrás:https://www.gyulatelevizio.hu/2020/01/11/sikeres-gyulaiakat-koszontottek-az-ujevi-polgarmesteri-fogadason/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük