Települési hírek

Szekszárd – Június 15-ig lehet jelentkezni a Legszebb konyhakertek programba

Ács Rezső Szekszárd polgármestere ismét meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot, írja a Szekszárd.hu. A megyeszékhely ezzel csatlakozik a Magyarország legszebb konyhakertjei országos akcióhoz, amely az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti. Célja, hogy a kertművelők munkája kellő elismerést kapjon, és példájuk nyomán minél többen műveljék kiskertjeiket, hiszen így öröklődhet tovább az évszázadok során összegyűlt tudás a generációk között.

Az idei a „biodiverzitás éve”. A kiemelt téma azt célozza, hogy a kertekben minél több fajt és fajtát ültessenek a „kertészkedők”, alkalmazzák a növénytársítást, a zöldség- és gyümölcsfélék mellett a gyógy- és fűszernövények, vadvirágok is kapjanak helyet.

A versenyt balkon (erkélyen kialakított), mini kert (50 négyzetméterig), normál kert (50 négyzetméter felett) zártkert 1. (zöldséges), zártkert 2. (gyümölcsös), zártkert 3. (vegyes), valamint közösségi (csoportok, óvodák, iskolák) kategóriában hirdették meg. A jelentkezési határidő június 15-e, jelentkezési lap kérhető és leadható a Polgármesteri Hivatal 207-es irodájában. További információt Rohr Adrienn nyújt a 74/504-194-es telefonszámon, vagy a rohr.adrienn@szekszard.hu e-mail-címen.

 

Forrás:https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/junius-15-ig-lehet-jelentkezni-a-legszebb-konyhakertek-programba-2442342/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük