TV, Rádió műsorok

Gyula – Kiosztották a legszebb kerteknek járó díjakat

A pandémiás helyzet ellenére is rengetegen jelentkeztek az idei Virágos Gyuláért és a Legszebb konyhakertek versenyére. Görgényi Ernő polgármester a szerdai díjátadón kiemelte, a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a város egész területe tiszta, rendezett és esztétikus képet mutasson az arra járóknak.

A virágosítási versenyen nem csak a virágok mennyiségét, összetételét, a közterület rendezettségét és tisztaságát vizsgálták, hanem a virágok és az egyéb növények összhatását is. Várkonyi Adrienn főkertész kiemelte, az idei évben különösen szem előtt tartotta a zsűri a korszerű, ökológiai szempontoknak megfelelő növényalkalmazást. A virágos és környezetszépítési versenyen öt különböző kategóriában értékelték a jelentkezőket. Virágos ablak és balkon kategóriában Varga Tivadar győzedelmeskedett. A legszebb Virágos közterület nyertese pedig Diószegi Józsefné lett. Virágos intézmény kategóriában a legjobbnak járó díjat a „Segítő Kezek” Idősek Otthona vihette haza. A Virágos előkert kategóriában Gellén Vencel érte el az első helyezést.

A város idén is csatlakozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos programhoz, mely hét különböző kategóriában díjazza a jelentkezőket. A megmérettetés az idei pandémiás időszak ellenére sem maradt el, a nevezők számát tekintve is megfigyelhető, hogy a kertművelés, kertészkedés jelentősége még inkább felértékelődött. A közösségi kategória fődíját a Béke sugárúti óvoda nyerte el, második helyen pedig a 8. számú Idősek Klubja végzett. A Balkonon, erkélyen kialakított kategória nevezői közül első helyezést ért el Hízó Károlyné. Míg a mini kategória győztese Balogh Zoltán Rózsakertje lett. A gyümölcsös zártkertek közül Balogh Lászlóné Kalmár Editét találta legjobbnak a zsűri. A vegyes zártkert kategóriában Komlósi Erzsébet Eszter érdemelte ki az első helyezést. Az országos megmérettetésre a Balogh Lászlóné Kalmár Edit és a Komlósi Erzsébet Eszter által szakavatott módon gondozott kerteket nevezték be, így ők még versenyben vannak a Magyarország legszebb konyhakertje cím elnyeréséért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük