Települési hírek

Kocsér – ORSZÁGOS DÍJAKAT NYERTEK A KOCSÉRI KONYHAKERTEK

Öröm és büszkeség is számunkra, amikor arról adhatunk hírt, hogy idén két kocséri konyhakertet is az ország legszebbjei közé választott „A legszebb konyhakertek”-Magyarország legszebb konyhakertjei program zsűrije.

Öröm, hiszen ezekben a zűrzavaros időkben, annyi gond és bizonytalanság közepette történnek velünk ilyen jó dolgok is, és büszkeség, mert két olyan kertművelő munkáját ismerték most el a legmagasabb szinten, akik példaképek lehetnek mindannyiunk számára.

Faragó Jánosné Pannika néniért tavasszal még egy emberként aggódtunk, de ő súlyos balesetéből lábadozva is a kertjében szorgoskodott. Veteményese végül ugyanolyan szép, sőt! – még talán szebb is lett, mint általában.
Palya János – vagy ahogy Kocséron mindenki ismeri: a Janika – az első évtől lelkes résztvevője a helyi kertversenynek. Konyhakertjét a zöldségek mellett rengeteg virág is díszíti, sövényszerű muskátlijainak sok-sok csodálója van.

A program ünnepélyes díjátadóját ebben az évben Biatorbágyon rendezték meg. A kitüntetéssel járó Elismerő Okleveleket, valamint Győrfi Sándor Munkácsy díjas szobrász, Magyarország érdemes művésze által készített bronz kisplasztikákat Sári Kovács Szilvia programigazgató asszonytól és Papp Zsolt Györgytől, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkárától vehették át az ünnepeltek.

Ezúton is szívből gratulálunk mindkét kertművelőnknek! Köszönjük nekik, hogy munkájukkal öregbítik Kocsér jó hírét! Jó egészséget, további eredményes kertészkedést és bő termést kívánunk nekik!

Rendkívül büszkék vagyunk rájuk, ahogyan arra is, hogy a helyi termelést népszerűsítő mozgalomhoz való csatlakozásunk óta eltelt öt évben, immár öt kocséri konyhakert nyerte el a Magyar Örökség díjas program neves szakemberekből álló zsűrijének elismerését.

Nem kérdés hát, hogy folytatjuk! „Szorgalom, kitartás, hűség.” –  így szól a jövő évi verseny mottója, és mi 2021-ben is azon leszünk, hogy földműves hagyományainkhoz hűen, a kitartással és szorgalommal végzett értékteremtő munkát megismerjük, elismerjük, és elismertessük.

Fotók: www.legszebbkonyhakertek.hu és www.magyarmezogazdasag.hu .

Kasza Csabáné
Legyünk Kocsér Jó Gazdái

 

 

 

Forrás:http://www.hetihirek.hu/?mod=news&cla=news&fun=shownews&cat_id=&id=8007786&temp=base

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük