Települési hírek

Kocsér – Keressük a legszebb kocséri konyhakerteket

Hatodik alkalommal hívjuk versenybe a falu kertművelőit, egyúttal biztatunk minden konyhakertészt, kiskertészt, valamint hobbikertészt, hogy csatlakozzon a “A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program helyi fordulójához!
A Magyar Örökség Díjas program célja, hogy felhívja a figyelmet a kertművelés, ezzel együtt az önellátás fontosságára.

Minden rosszban van valami jó! – tartja a mondás, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a koronavírus-járvány apropóján tavaly már olyanok is a kertművelés felé fordultak, akik korábban soha nem csináltak ilyet.

Mondhatni reneszánszukat élik a konyhakertek, hiszen egyre többen részesülnek a saját veteményes nyújtotta örömökben, a szakáruházak kínálata, a magazinok tanácsadó rovatai pedig sokat segítenek még a kezdő kertészek számára is.

Nem kell itt rögtön nagy dolgokra gondolni! Mint sok minden mással, a kertműveléssel is érdemes először kicsiben próbálkozni, majd a gyakorlat birtokában egyre bővíteni a kertben termelt zöldségek és gyümölcsök sorát. Higgyék el érdemes!
Kertmérettől függetlenül csakis biztatni tudunk mindenkit: legyen akár egy szépen gondozott teraszkertje, egy többekkel együtt művelt közösségi kertje, vagy akár egy nagy, minden igényét kielégítő kertje, jelentkezzen a programra!

Jelentkezési lapok elérhetők és leadhatók Kocséron az Iparcikk boltban, illetve személyesen is jelentkezhetnek a Legyünk Kocsér Jó Gazdái csoport tagjainál.
Veszíteni való nincs! Ebben a versenyben mindenki nyertes lesz!

Kasza Csabáné
Legyünk Kocsér Jó Gazdái

 

Forrás:https://kecsup.hu/2021/04/keressuk-a-legszebb-kocseri-konyhakerteket/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük