Települési hírek

Martfű – A legszebb kerteket díjazták, kiemelték a martfűieket

Két martfűi kiskert is bekerült országosan elismert porták közé.
Két kiskert is országos díjat érdemelt. Ahogy a város honlapján fogalmaznak, az időjárás, így az aszály, a viharok, a kései tavaszodás mind-mind nehezítették nemcsak a mezőgazdasággal foglalkozók, de a kertművelők dolgát is. A „Legszebb konyhakert” országos verseny tavalyi fordulóján 85 település 150 udvarát tartották méltónak a helyi koordinátorok. A gondozás kulcsa az öntözés volt, a reggeli és esti alkalmak között újból és újból meg kellett kapálni a területet.

– Erdélyi Andrásnak és feleségének, Ágnesnek a kertjét a helyi zsűri csak úgy emlegette: a porszívós kert. Rendezett, gyommentes, gyönyörű növényekkel és szép terméssel, mely igazán sok munkát igényelt – írták.

A másik díjazott Pásztor Gyula és párja, akik kertesházi kertet gondoznak, ők leginkább a mulcs jótékony hatását használták az elmúlt évben.

– Az országos zsűri kiemelte az ablakszárnyak újra hasznosításából kialakított építményt is, amely a későn jött fagyok ellen védett, és koraibbá tette az alá ültetett salátát, paprikát, padlizsánt – részletezték.

Forrás:https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2023/01/a-legszebb-kerteket-dijaztak-kiemeltek-a-martfuieket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük