Esztergom – Esztergomi kertek is országos kitüntetést kaptak

Átadták “A legszebb konyhakertek” című országos program elismeréseit hétfőn Budapesten.

Minden eddiginél több, összesen 370 településen több mint 2000 kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedő résztvevői – mondta el Kovács Szilvia, a programigazgatója a és főszervezője a fővárosi díjátadón hétfőn.

Országos díjat kapott az Esztergomi Bánomi Óvoda Közösségi Kertek kategóriában, melyet Molnár Krisztina Viktória és két óvodás vett át az ünnepségen.

Megerősítő elismerő díjat érdemelt ki Erős Miklós az 50 éves Szentgyörgymezői Kertbarátkör vezetője, illetve a csapat koordinátorait, Magyar Józsefet és Horváth Zoltánt is oklevéllel jutalmazták a szervezők.

A programhoz való csatlakozásért és a kimagasló eredményekért Esztergom Város Önkormányzata szintén Elismerő oklevélben részesült Nagy István agrárminiszter aláírásával.

„A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” országos program elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt.

Forrás:http://www.infoesztergom.hu/hirek/olvas/esztergomi-kertek-is-orszagos-kituntetest-kaptak-2018-10-16-173420

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük